Koken tijdens de feestdagen, 3 tips

De feestdagen zijn elk jaar weer een grote onderneming wat veel plannen vergt. Waar wordt het gevierd, wie komen er allemaal en wat moet er gekookt worden. Als dit jaar de feestdagen bij jou gevierd worden, geen paniek! We hebben 3 goede tips voor je om heerlijke gerechten te koken, zonder te hoeven stressen.

Maak het jezelf makkelijk

Vaak als er etentjes gehouden worden, vallen mensen terug op dezelfde recepten. Gewoon omdat het zo lekker makkelijk is en je weet al dat je gasten het lekker vinden. Vaak komt het er alleen wel op neer dat iedereen dan gezellig met elkaar een wijntje zit te doen en jij je in je eentje in de keuken staat uit te sloven.

Maak het makkelijk voor jezelf en kies voor gerechten die je de dag van tevoren al kan klaarmaken of die je gezellig samen op tafel kunt bereiden. We zullen je wat inspiratie geven voor wat leuke en lekkere gerechten voor een uitgebreid 3 gangen diner.

Het voorgerecht

Als voorgerecht kun je het jezelf ook zo makkelijk maken als je zelf wilt. Kies hiervoor voor een makkelijk gerecht wat je vooraf al kunt voorbereiden. Zo kun je bijvoorbeeld gewoon gaan voor een traditioneel broodplankje met verschillende smeersels of een garnalencocktail. Deze gerechten vallen meestal bij iedereen wel in de smaak.

Deze kun je in de middag, voor dat je gasten komen, al klaarzetten in de koelkast. Zo kun jij gewoon gezellig bij de gasten zitten in plaats van dat je de hele middag en avond in de keuken staat.

Stoofpotje is altijd goed!

Als hoofdgerecht is het slim om te zoeken naar gerechten die je al een dag van tevoren volledig kan voorbereiden of zelfs al geheel kan maken. Zo kom je al snel uit bij een lekker gerecht uit een stoofpan maken! Een stoofpotje geeft voor veel mensen al meteen het ultieme kerstgevoel.

Zet een dag van tevoren je stoofpan al op het vuur en bereid het gerecht al geheel voor. Daarna kun je hem makkelijk een nachtje in de koelkast zetten. Zo hoef je de stoofpan de dag erbij alleen nog even op te warmen in de oven en je zit zo aan tafel!

Een origineel nagerecht

Als makkelijk nagerecht wordt er al snel aan bakje met fruit en ijs gedacht. Dit is ook altijd lekker natuurlijk, maar niet erg origineel. Een leuk idee is om een kniepertjesijzer aan te schaffen. Een kniepertjesijzer is gemaakt om dunne en platte wafels mee te bakken. Het verschilt van een standaard wafelijzer door zijn ondiepe groeven. Een kniepertjesijzer kan ook gebruikt worden om de wafels voor stroopwafels of ijshoorntjes te maken.

Kniepertjes zijn typisch Hollandse, ronde, dunne en knapperige wafels. Als ze warm van het kniepertjesijzer afkomen, kun je ze oprollen en vullen met slagroom, fruit of waar je dan ook trek in hebt! Het is dan ook een leuk idee om ze vers te maken en een soort bar te maken met verschillende toppings en vullingen. Zo kan iedereen zijn eigen toetje maken!

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.