Koken met wilde planten

Het Dijkmagazijn in Beuningen organiseert zondag 18 mei een mini-kookcursus met wilde bloemen. Voor een verrassende ‘bite’ van uw salade of toast duikt u even met een deskundige gids de berm in. Na een wandeltocht van ongeveer een uur zijn er in Het Dijkmagazijn hapjes recepten te maken.

Om nou te zeggen dat u het beste al uw onkruid uit de tuin kunt opeten, gaat te ver. Maar er zijn voldoende kruiden die niet alleen in een veldboeket passen, maar ook lekker of gezond zijn. Zo barsten de lichtgroene knoppen van berken van de vitaminen. En de brandnetel, toch een venijnige woekeraar, kan als spinazie gekookt en gegeten worden. Verrassend smakelijk, zeker als de soep is opgesierd met ontluikende madeliefjes. Maar ook minder bekende soorten komen aan bod. Ooit hondsdraf geproefd, of bladschedes van de berenklauw? Zowel bladeren als bloemen blijken culinair te gebruiken. Vaak zijn het zelfs vergeten groenten, die bij grootmoeder wel eens in de kookpot verdwenen. Wie kent bijvoorbeeld nog de smaak van gekonfijte engelwortel of gesuikerde viooltjes?

Een deskundige gids wijst u op de dijk en in de uiterwaard de beste kruiden aan. Waar moet u op letten om het niet alleen lekker, maar ook gezond te houden? In Het Dijkmagazijn kunt u zelf een theemelange uitproberen, een soepje maken en verrassende smeersels voor crackers maken.

Deze activiteit is in samenwerking met Stichting Perspectief en mede mogelijk gemaakt door Beuningen samen in Beweging.

 

Koken met bloemen, zondag 18 mei, 13.30-15.30 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41  Beuningen. Deelname: 4,50 Euro. Maximaal 15 deelnemers, vol=vol. Voor informatie en eventueel reserveren: 024-6777000. Zie ook www.hetdijkmagazijn.nl.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.