Knuffelen tegen Aids!

Zou je mij ook knuffelen als ik HIV positief zou zijn? Inmiddels een jaarlijks terugkerende actie, waarmee de Upgraders van IFMSA (International Federation of Medical Students’ Associations) Nijmegen in gaan om aandacht te vragen voor HIV/Aids.

Op woensdagmiddag 3 december kunt u tussen 15:00u en 16:00u zomaar een loslopende knuffelbeer tegenkomen in het centrum van Nijmegen, die u de vraag stelt: “Zou je mij ook een knuffel geven als ik HIV positief zou zijn?” Met deze Upgrade willen de studenten aandacht vragen voor HIV/Aids, een ziekte waar nog steeds veel vooroordelen over bestaan. Zo denken nog veel mensen dat het virus kan worden overgedragen door middel van huidcontact.

Door mensen met bovenstaande vraag te confronteren, willen de studenten voorbijgangers na laten denken over hoe zij zouden reageren als iemand in hun omgeving HIV-positief is. Schrik dus niet als u een loslopende beer tegen komt, maar knuffel hem gerust! Om de boodschap nog verder te verspreiden, delen de studenten tijdens de actie ook condooms en zadelhoesjes uit!

Deze Upgrade wordt mede mogelijk gemaakt door Stop Aids Now. Een Upgrade is een korte, positieve actie waarmee jongeren tussen de 12 en 26 jaar aandacht vragen voor Millenniumdoelen en/of Mensenrechten. In Nijmegen ligt de organisatie en ondersteuning van het landelijke jongerenprogramma Consumptie Verplicht, waar het Upgraden deel van uitmaakt, in handen van COS Gelderland.

Vanaf vrijdag 5 december zal een filmpje van de actie van IFMSA Nijmegen te zien zijn op http://upgraden.nu.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.