Kleinste Gaypride van West Europa

Op de woensdag van de Vierdaagsefeesten organiseert Roze Woensdag samen met Festival Op ‘t Eiland de kleinste Gaypride van West Europa! Op woensdag wordt het pontje, dat van en naar Festival Op ‘t Eiland vaart, tussen 19.00 uur en 22.00 uur omgedoopt tot Roze Woensdag Pride Pontje, met dragqueens, muziek en versiering.

‘We vinden het een erg leuke en ludieke aanvulling op Roze Woensdag’ zegt Sander Ederveen, projectleider van Roze Woensdag. ‘En het kan wel eens de kleinste gay-pride van de wereld zijn! Waar een kleine stad al niet groots in kan zijn’. Doeko Pinxt, organisator van Festival Op ’t Eiland, ‘En, iedereen mag meevaren. Waar tijdens de Gaypride in Amsterdam de meeste mensen langs de kant van de grachten staan, kan tijdens onze ‘mini-pride’ iedereen meevaren en mee-feesten op het pontje naar Festival Op ’t Eiland’.

Roze Woensdag
Roze Woensdag is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een evenement met negen podia, zo’n 30.000 bezoekers en een zeer divers programma. Van drag-queens en dansers, tot bandjes, DJ’s, Gordon live on stage en veel afterparty’s. De Roze Woensdag is een event geworden waar iedereen zich kan vermaken. Veel van de 4-daagse lopers wandelen tegenwoordig in het roze en het wordt door de wandelaars regelmatig de leukste dag van de Nijmeegse 4-daagse genoemd.

Festival Op ’t Eiland
Festival Op ‘t Eiland is festival met een programmering van internationaal (straat)theater, kinderactiviteiten, kunst en muziek op het nieuw gecreëerde Nijmeegse stadseiland. Het pontje over de Waal met een prachtig uitzicht over Nijmegen en het stadseiland is een van de mooiste attracties van de Vierdaagsefeesten. Het pontje vaart op en neer tussen het Waalstrand, Lent Nijmegen en de Lindenberghaven Nijmegen, vanaf de krib bij de Kaaij (vlak bij Waalkade). Een enkele reis kost 3 euro en een retour 5 euro. Kinderen tot 12 jaar varen gratis met de pont.

Foto’s: Festival Op ’t Eiland / Roze Woensdag

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.