Kinderconcert van Het Gelders Orkest

Meezingen, klappen en stampen bij Concert voor Rafiq

In de serie kinderconcerten brengt Het Gelders Orkest een interactief concert over vluchten en vriendschap. Op zondag 26 januari om 11.00 uur in Musis Sacrum in Arnhem. De Eerste Symfonie van Mahler is de muzikale basis voor dit concert.

Klappen, stampen, regen maken en met z’n allen keihard op de vloer stampen. Uit volle borst meezingen met Het Gelders Orkest. Normaal mag dat niet tijdens een klassiek concert. Maar nu moet het juist! In Concert voor Rafiq vertelt Eric Robillard samen met het orkest én het publiek een prachtig verhaal over vluchten en vriendschap.

Het verhaal gaat over Saidah. Zij is tien jaar en woont met haar ouders in een land hier heel ver vandaan. Dan raast opeens de oorlog als een storm over het land en Saidah moet vluchten, alleen, zonder haar ouders. Ze krijgt jongenskleding aan en haar lange haren worden geknipt. Vanaf nu heet ze Rafiq, want als jongen is ze veiliger onderweg. Ze komt aan in een land waar de mensen pindakaas eten en waar het vaak waait. Zal zij haar ouders terugvinden? En zal haar vriendje Hajari ontdekken dat ze eigenlijk een meisje is?
Liedteksten en Sing-Inn
Alle liedjes van het concert kun vinden op www.hetgeldersorkest.nl Zo kun je thuis alvast oefenen zodat je tijdens het concert volop kunt meezingen. Ook de liedteksten staan online. Een uur voor aanvang van het concert in Musis Sacrum is er een speciale Sing-Inn o.l.v. een kinderkoor! Meld je hiervoor aan door een mail te sturen naar educatie@hetgeldersorkest.nl.

 

Kaartjes voor het kinderconcert zijn te bestellen op www.hetgeldersorkest.nl

Concertgegevens

Concert voor Rafiq

Bas Wiegers dirigent
Eric Robillard verteller
Koorschool Arnhen

Mahler Symfonie nr. 1

NumanVrenegoor Liedjes bij Mahler

Arnhem                  zondag 26 januari

Musis Sacrum, 11.00 uur
Sing- Inn 10.00 uur (Ravelijnzaal)
Volwassene: € 19,- / Kind € 9,-

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.