Kinderboeken voor voedselbanken en KinderzwerfboekStations

Kinderzwerfboek begon in december 2016 met een mooie actie: kinderboeken inzamelen voor voedselbanken en KinderzwerfboekStations in de regio. Het begon met een geslaagde match op De Beursvloer, waarna veel organisaties enthousiast werden en kinderboeken inzamelden.

Bij Dar zamelden medewerkers gezamenlijk 95 kinderboeken in. Mede door de inzet van alle betrokken organisaties werd het doel van 1000 kinderboeken behaald. Inmiddels heeft Kinderzwerfboek al ruim 2500 kinderboeken ontvangen.

Hergebruik kinderboeken

Dar was op De Beursvloer meteen enthousiast over de actie en melde zich ervoor aan. Dar vindt het goed dat er geen kinderboeken weggegooid worden. Gezinnen kunnen zo blij gemaakt worden met een boek en er is geen afval.

Voedselbanken en Kinderzwerfboekstations

De boeken worden uitgezocht en omgetoverd tot kinderzwerfboeken en worden in januari uitgedeeld via de Voedselbanken in Nijmegen, Beuningen én Wijchen. De boeken die eventueel overblijven worden in KinderzwerfboekStations in de regio geplaatst. De missie van Kinderzwerfboek is minstens 20 Kinderboekzwerfstations in de regio, want ieder kind moet een boek kunnen lezen.

Helaas zijn er veel gezinnen die geen boeken in huis hebben, doordat ze deze bijvoorbeeld niet kunnen betalen. KinderzwerfboekStations bieden hier een uitkomst op: De Stations staan op plaatsen waar veel kinderen komen. Toegankelijk, laagdrempelig en aantrekkelijk.

Helpt u ook mee? Kinderzwerfboek is nog op zoek naar ambassadeurs in de regio én naar geschikte locaties voor KinderzwerfboekStations.

Meer informatie: www.kinderzwerfboek.nl

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.