Kim & Eddy: De Tresoor van Nijmegen

Lang voordat de mens kon schrijven tekende hij voorstellingen. Met krachtige beelden vertelden onze voorouders verhalen die generaties overschreden en waar wij ook nu nog kennis van kunnen nemen. Beelden spreken. Ook anno 2016. Het beeldverhaal, de strip, de graphic novel leven als nooit tevoren.

Reden voor Constant Hoogenbosch van Movie Machine om in samenwerking met het Vlaams Kwartier uit Nijmegen Stripfestijn De Klare Lijn te realiseren. In het verlengde van het stripfestijn rees bij Hoogenbosch het idee om een strip te realiseren in en rond de stad Nijmegen. De samenwerking met tekenaar/schrijver Arie van Vliet en schrijver/uitgever Paul Reichenbach was snel gevonden. Hun geesteskinderen Kim & Eddy beleefden immers al avonturen in Kampen in ‘Het goud van Kampen’ en in Zwolle in ‘De Schat van de Sassenpoort’.

Voor hun nieuwe avontuur Kim & Eddy: De Tresoor van Nijmegen combineren Van Vliet en Reichenbach op aanstekelijke en vlotte wijze hedendaagse avonturen met de historische achtergrond van de stad. Nijmegen biedt als oudste stad van Nederland met zijn rijke verleden, tal van historische gebouwen en verhalen een prachtig podium voor Kim & Eddy om hun avonturen voort te zetten. Tijdens inspirerende wandelingen door de Nijmeegse binnenstad langs locaties uit heden en verleden openbaarde zich al snel de basis voor een nieuw avontuur van Kim & Eddy. In het stripalbum knipogen Kim & Eddy op ludieke wijze naar de historie van Nijmegen en beleven zij een spannend avontuur voor jong en oud. Het album verschijnt ook in een Duitse en Engelse vertaling.

Op zaterdag 9 juli presenteren zij om 16.30 Kim & Eddy: De Tresoor van Nijmegen bij Dekker van de Vegt in de Marikenstraat 29 in Nijmegen. Het eerste exemplaar van Kim & Eddy: De Tresoor van Nijmegen wordt tijdens deze presentatie door schrijver en stripliefhebber Thomas Verbogt in ontvangst genomen.

Actuele informatie op Facebook.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.