Keizer Karelplein knooppunt van protesten in Nijmegen

Nijmegen – Het is vandaag protestdag in Nederland. In het hele land zijn acties op touw gezet om het verkeersnet plat te leggen en zo een signaal af te geven aan het kabinet Rutte, dat men het zat is. De bezuinigingen in eigen land, en het makkelijk uitgeven van Nederlands geld in andere landen, is Nederlanders zo langzamerhand een doorn in het oog. Ook in Nijmegen staan acties op de agenda. Op het Keizer Karelplein willen taxichauffeur alle toegangswegen bezetten, om zo in het centrum een verkeerschaos te creëren. Of deze actie gaat slagen, hangt af van de protest bereidheid van de taxichauffeurs in Nijmegen. Deze actie is door taxichauffeur Johan van Kesteren Schram op poten gezet.

Elders gaat de Nijmeegse actiegroep ‘Nijmegen is het zat’ onder aanvoering van Erna Bons te voet naar de Nassausingel in Nijmegen, waar het altijd druk is met verkeer. Samen met zo’n 300 medestanders wil ze het plein bezetten. Iedereen is welkom om de protestactie te ondersteunen.

Gemeente en politie hebben geen toestemming gegeven voor de protestacties. Gemeente heeft als alternatief gegeven te protesten op de Grote Markt. In een dergelijke gecontroleerde en georganiseerde protestactie heeft de actiegroep ‘Nijmegen is het zat’ overigens geen trek. De boel moet plat.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.