‘Keep the change, change the world!’

Op één dag en nacht in het jaar is iets betekenen voor een ander heel gemakkelijk. Zaterdag 17 mei vindt de Nacht van de Fooi alweer voor de tiende keer plaats. Ook in Nijmegen wordt er een dag en nacht georganiseerd, waarin fooi wordt opgehaald voor vijf kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. Veel Nijmeegse horecagelegenheden zijn dit jaar weer bereid hun fooi af te staan. Jouw fooi maakt op 17 mei het verschil. Geef daarom bij het terrassen, borrelen en stappen in Nijmegen wat extra’s en help mensen die het echt nodig hebben onder het motto ‘Keep the change, Change the world!’

Stichting Nacht van de Fooi is een studenteninitiatief dat erop gericht is een brug te slaan tussen het uitgaande publiek in Nederland en kleinschalige en duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Ook dit jaar zetten ongeveer 90 studenten in veertien steden zich belangeloos in om deze dag en nacht tot een groot succes te maken. Nacht van de Fooi 2014 vindt plaats in Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Wageningen Zwolle en natuurlijk Nijmegen.

Het centrum van Nijmegen zal op 17 mei de hele dag in het teken staan van de Nacht van de Fooi. De voorbereidingen zijn in volle gang om er een spetterende dag vol muziek en andere activiteiten van te maken. Verschillende artiesten en bandjes zullen optreden in deelnemende horecagelegenheden om de Nacht van de Fooi tot een groot succes te maken en zoveel mogelijk fooi op te halen. Nacht van de Fooi wordt ondersteund door Impulsis, loket voor ontwikkelingssamenwerking, dat het eindbedrag aan opgehaalde fooi net als voorgaande jaren zal verdubbelen. De fooi komt onder andere ten goede aan de stichting Kinderen van Uganda. Zij zorgen door middel van het aanleggen van ‘schoolfarms’ voor een beter voedingspatroon bij kinderen. CooP-Africa deelt ook mee in de opbrengst: zij verbeteren de toegang tot de markt van Keniaanse boeren door het verstrekken van een fiets op krediet.

Stichting Niños de Guatemala (NDG) besteedt de fooi aan het opzetten van capaciteitsopbouw en professionele training van werknemers van twee door NDG opgerichte scholen. Stichting Mirre repareert met de opbrengst buiten gebruik geraakte waterpompen in tien dorpen in Burkina Faso. Tot slot faciliteert stichting EducAIDed met de fooi trainingen voor schoolpersoneel in Zuid-Afrika zodat de kwaliteit van het onderwijs op hoog niveau gehouden kan worden.
Kijk voor meer informatie op www.nvdf.nl. Nacht van de Fooi Nijmegen is ook te volgen via Facebook, Twitter en Instagram. Heb je vragen of wil je een steentje bijdragen als artiest of vrijwilliger, mail dan naar nijmegen@nachtvandefooi.nl.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.