Kaartverkoop Festival Jazz International van start

De kaartverkoop van Festival Jazz International Rotterdam/ Nijmegen is gestart. Dit jaar werkt het gerenommeerde jazzfestival uit Rotterdam voor de tweede keer samen met haar Nijmeegse jazzpartner. De Rotterdamse editie wordt gehouden op 27, 28 en 29 oktober in LantarenVenster. Nijmegen verdeelt de programmering over vier dagen en vier podia. Op 26, 27, 28 en 29 oktober vinden er concerten plaats in Brebl, Doornroosje, LUX en Lindenberg.

In deze editie vertegenwoordigt Rotterdam een substantieel aantal bands en musici uit Scandinavië. De ondertitel The Nordic verwijst naar de invloed die Scandinavische muziek heeft op de internationale jazzscene en de samenwerkingen die daaruit ontstaan. Een goed voorbeeld daarvan is de alom geprezen Zweedse jazzpianist Bobo Stenson.

In Nijmegen is er nadrukkelijk aandacht voor starpower uit Amerika. Met Children of the Light, dat bestaat uit drie leden van de Wayne Shorter Quartet, haalt het festival een legendarisch drietal naar Nijmegen: pianist Danilo Pérez, bassist John Patitucci en drummer Brian Blade. En ook altsaxofonist Lee Konitz, die al meer dan zestig jaar actief is in de internationale jazzscene, treedt op met zijn kwartet.

Eén van de uitwisselingsprogramma’s tussen Nijmegen en Rotterdam is het jongtalentenprogramma The Pack Project. De organisatie nodigde dit jaar bassist Thomas Pol uit om nieuwe muziek te schrijven. Pol stelde speciaal voor deze gelegenheid een droomband samen met pianist Koen Schalkwijk, trompettist Joël Botma en drummer Jamie Peet. Het is dit jaar de vijfde keer dat Jazz International Rotterdam The Pack Project organiseert. Voorafgaande jaren waren met gitarist Jorrit Westerhof, saxofonist Jasper van Damme, drummer Mark Schilders en saxofoniste Stephanie Francke.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.