JPO Cliëntenlogin, digitale behandelondersteuning voor de eerste lijn

Je Praktijk Online heeft voor de eerste lijn een online toepassing ontwikkeld waarmee behandelaars en praktijken in de eerstelijns zorg hun cliënten ook buiten kantoortijden van dienst kunnen zijn en de communicatie efficiënt kunnen inrichten. Het gaat om de JPO Cliëntenlogin.

Met die toepassing kunnen behandelaars en cliënten in een beveiligde omgeving berichten uitwisselen en bestanden delen.  Denk bij dit laatste aan huiswerkopdrachten, testen, maar ook extra informatie rondom een aandoening of klacht.

Je Praktijk Online heeft de toepassing ontwikkeld vanuit de vraag van een aantal eerstelijns praktijkhouders. Die hebben behoefte aan het geven van meer (online) service, zonder dat het veel extra tijd vraagt of kosten oplevert.

Winst voor alle betrokkenen
Uit onderzoek blijkt dat dit soort toepassingen motiverend werkt voor de cliënten. Ze ontlasten de behandelaar en versnellen zelfs de behandeling. Cliënten hoeven immers niet te wachten tot het volgende consult, maar kunnen direct hun  vragen, opmerkingen e.d. kwijt. Ze zijn niet alleen tijdens het directe contact met de behandelaar actief bezig met hun behandeling.

Daarnaast kan de behandelaar in één overzicht alle digitale communicatie met zijn cliënt bijhouden, en ook met praktijkcollega’s via dit systeem communiceren.

Eenvoud in gebruik
Gebruikers moeten meteen aan de slag kunnen; daarom is de toepassing gemaakt met bekende consumententoepassingen in het achterhoofd (zoals Gmail en Outlook).  De JPO Cliëntenlogin kan in principe zonder scholing worden gebruikt.

Doorontwikkeling
De basisfunctionaliteit wordt de komende maanden onder meer uitgebreid met een online dagboek, videochat, testen en monitoring.  Je Praktijk Online selecteert alle functionaliteit samen met de eerstelijnsprofessionals. Ook bij de uitwerking zijn zij nauw betrokken.

Je Praktijk Online  is bezig met de zorgverzekeraars om deze toepassing standaard vergoed te krijgen, nu kost deze 14,95 per behandelaar per maand., waarbij men het één maand gratis kan uitproberen. Meer informatie is te vinden op de website.

Je Praktijk Online uit Nijmegen is een onderneming die eerstelijnspraktijken in heel Nederland helpt met digitalisering. Dit doet zij door het leveren van praktijkwebsites, de Cliëntenlogin, scholing en advies op het gebied van eHealth en sociale media.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.