Joke van Leeuwen opent Nijmeegse Gedichtennacht

Dit jaar wordt de Poëzieweek opnieuw feestelijk ingeluid met de Nijmeegse Gedichtennacht. Op donderdagavond 26 januari presenteren Op Ruwe Planken, Onbederf’lijk Vers en Literair Productiehuis Wintertuin samen een avond vol poëzie, muziek en theater in café Trianon.

De Poëzieweek staat dit jaar in het teken van grappen en grollen, dat wil zeggen: humor. Wie beter dan Joke van Leeuwen om deze avond te openen! Joke van Leeuwen schrijft niet alleen poëzie, maar ook (kinder)literatuur, ze schreef verhalen voor tv en theater, bracht literair-cabareteske voorstellingen en is illustrator. In 2012 won ze de Constantijn Huygensprijs voor haar complete oeuvre.

De humor waarmee Joke van Leeuwen schrijft, vat zij zelf misschien wel het beste samen in een interview met de Poëziekrant: ‘Humor is belangrijk in mijn leven. Onmisbaar zelfs. Het evenwicht tussen donker en licht, zwaar en licht, het tragische en het hilarische. Ik citeer graag de woorden van Italo Calvino: nadenkende lichtheid.’

Naast de voordracht van Joke van Leeuwen zullen er optredens zijn van Wout Waanders (Olifantopia, 2015), Gerjon Gijsbers (Ik keek naar boven en had geen idee, 2015), Marc van der Holst (Pyjamadagen, 2014), Rik Sprenkels, Jochem Aben en Edna Azulay. Om klokslag twaalf uur zullen we de Poëzieweek officieel openen met een afterparty onder leiding van niemand minder dan Wout Waanders en Gerjon Gijsbers! Dus laat je meevoeren door de unieke draaikunsten van deze onstuimige, langharige schrijvers en drink er eentje op de lach.

Nijmeegse Gedichtennacht

Datum: donderdag 26 januari 2016
Locatie: Cafe Trianon, Berg en Dalseweg 33, Nijmegen
Entree: €5,- | vanaf 00u gratis
Meer info: facebook.com/ events
Kaartverkoop: cangotickets.com/ wintertuin/ of aan de deur

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.