Jo Wijnen signeert ‘Op goed geluk’

Aanstaande zaterdag 11 oktober, signeert Jo Wijnen zijn boek Op goed geluk bij Dekker v.d. Vegt in de Marikenstraat. Jo Wijnen schrijft al sinds jaar en dag columns, o.a. voor De Gelderlander.
U bent van harte welkom.
Tijd: 14.00-15.00 uur

Op goed geluk
In Op goed geluk zijn 185 stukjes opgenomen die hij voor dagblad De Gelderlander schreef. Hij slaat daarin een mild sceptische toon aan vooral als hij komt te spreken over de wonderen van de moderne tijd zoals de blijvende gezondheid, de eeuwige jeugd en de kans op het nooit aflatend geluk. Ook trekt hij graag ten strijde tegen de gangbare modieuze prietpraat, de hypes die nergens toe leiden, de trends die nooit houdbaar zijn en de nieuwlichterijen die meestal oude koek blijken. Jo Wijnen vindt dat de veldtocht die hij tegen dit soort zaken voert weliswaar ‘geen enkel nut dient, maar het bestaan toch zin en betekenis geeft. Want we vechten niet om te winnen, maar om de moed niet te verliezen’.
Jo Wijnen (1939) is ‘krantenstukjesschrijver’. Hij werkte o.m. als correspondent voor een groot aantal Nederlandse kranten in Washington en Brussel, had daarna leidende functies in de journalistiek en schreef gedurende zijn gehele loopbaan ‘columns’, ofschoon hij zelf liever van ‘stukjes’ spreekt. Van die stukjes verschenen in de loop der jaren vijf verzamelingen in druk. Ook publiceerde hij in 2003 de essaybundel ‘Het Zwervend Oordeel’, in 2008 ‘Kort van Stuk’ en eerder een roman en een verhalenbundel.
Titel: Op goed geluk
Auteur: Jo Wijnen
Prijs: € 17,50

 

Dekker v.d. Vegt boekverkopers
Marikenstraat 29, 6511 PX Nijmegen, 024 3020130

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.