Jet Visser uit Beuningen wint halve finale voorleeswedstrijd

In Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen streden op woensdagavond 15 maart zeven kwartfinalisten om een plaats in de Gelderse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2017.

Jet Visser van basisschool de Hoeven in Beuningen werd met haar vertolking van De Grijze Jager van John Flanagan eerste. Zij mag door naar de provinciale finale op 10 April in het Posttheater in Arnhem.

Dit jaar deden 36 scholen uit de regio Gelderland-Zuid mee aan De Nationale Voorleeswedstrijd, zij leverden elk een schoolkampioen voor één van de drie kwartfinales die in februari 2016 plaatsvonden. Tijdens deze halve finale schoven ook de kwartfinalisten uit de regio’s West-Achterhoek, Montferland en Arnhem aan.

Het was een spannende avond. De leerlingen uit groep 7 of 8, lazen voor uit populaire boeken als ‘De waanzinnige Boomhut’, ‘Mees Kees’ of uit de reeks van Geronimo Stilton. Maar ook heftige passages uit ‘Boris’ van Jaap ter Haar, ‘Oorlog & Vriendschap’ van Dolf Veroen of ‘De Grijze Jager’ van John Flanagan.

Kinderboekenschrijver Thijs Goverde presenteerde de avond. En zeker honderd vaders, moeders, broertje, zusjes, klasgenoten en leerkrachten kwamen mee om hen aan te moedigen met een yell of zelfgemaakte spandoeken. De jury, bestaande uit Hans Peters (Directeur Dekker vd Vegt), Cees de Beer (Taalkunstenaar Mensen zeggen dingen…), Cindy Teunissen (Expert dyslexie en interactief taalonderwijs bij Expertisecentrum Nederlands) hadden de moeilijke taak om uit de getalenteerde voorlezers een winnaar te kiezen.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met Openbare Bibliotheken en wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De kwartfinales, halve finales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de openbare bibliotheken en de Provinciale Service Organisaties.

De landelijke finale wordt gehouden op 17 mei in Schouwburg Amstelveen.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.