Jeroen Zijlstra en Tjitske Jansen – Nieuws van twee kanten

De poëtische teksten van Tjitske Jansen en de jazzy kleinkunstliederen van Jeroen Zijlstra komen op zondag 25 november samen in een muziektheatervoorstelling in de Lindenberg in Nijmegen. Onlangs lieten ze bij NPO Radio 1 al iets uit de voorstelling horen. De twee persoonlijkheden creëren met ‘Nieuws van twee kanten’ een literaire muzikale ontmoeting.

Als voormalig Noordzeevisser blijft Jeroen Zijlstra ook als improviserend musicus (piano, toetsen en gitaar, immer in gezelschap van zijn vertrouwde jazztrompet) scherp aan de wind varen, spelenderwijs koersend op zijn innerlijk kompas. Hij is onder meer bekend van het lied ‘Durgerdam slaapt’, waarvoor hij de Annie M.G. Schmidt-prijs won. Voor zijn gehele oeuvre ontving Jeroen Zijlstra in 2014 de Dirk Witte Prijs.

Tjitske Jansen is de belangrijkste Nederlandse dichter en performer van haar generatie. Van haar eerste dichtbundel ‘Het moest maar eens gaan sneeuwen’ werden meer dan 15.000 exemplaren verkocht, een voor Nederland ongekend aantal. Voor haar bundel ‘Koerikoeloem’ kreeg ze de Anna Bijns-prijs.

In ‘Nieuws van twee kanten’ maken Zijlstra en Jansen een reis door het leven. Het leven van henzelf én van dat van hun publiek. Swingend, rauw en teder. “Zijlstra maakt als voormalig zeeman mooi gebruik van maritieme metaforen en schept met zijn fonkelende trompet een bluesy sfeer”, aldus NRC Handelsblad ****. De Groene Amsterdammer noemt het poëzie “die er inhakt als een bijl en die riskant is zoals maar weinig poëzie dat durft te zijn.”

Zondag 25 november 2018 | 15:30 uur | entree € 18,00 | Lindenberg

Voor meer informatie en het verkrijgen van kaarten: www.delindenberg.com

Foto: Anne van Zantwijk

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.