Je energierekening straks waarschijnlijk veel hoger

Op 1 januari en op 1 juli mogen energieleveranciers hun tarieven wijzigen. Iedereen die geen vast energiecontract heeft gaat dit merken. En helaas niet op een positieve manier. De verwachting is dat de energietarieven omhooggaan.

Olieprijs en energieprijs

De energieprijs is gekoppeld aan de olieprijs. Op dit moment is de prijs van olie erg hoog. Dit heeft te maken met alle onrust die er heerst op de oliemarkt. Uiteindelijk wordt de prijs bepaald door vraag en aanbod en is er op dit moment veel meer vraag naar olie dan er aangeboden wordt. Hierdoor wordt de prijs omhooggedreven.

Wat betekent een hoge olieprijs voor jou?

De eerste plek waar je als consument merkt dat de olieprijs hoog is, is aan de benzinepomp. Je bent meer geld kwijt voor een volle tank.

Op de tweede plaats merk je dit op je energierekening. Omdat de olieprijs gekoppeld is aan de energieprijs is de kans vrij groot dat de energieprijs ook zal stijgen. Omdat energieleveranciers het tarief twee keer per jaar mogen wijzigen zal deze verhoging waarschijnlijk per 1 juli plaatsvinden.

Je kunt dit voorkomen

Er is een manier om te voorkomen dat je straks meer moet gaan betalen voor dezelfde energie die je ontvangt. Energie vergelijken zorgt ervoor dat je weet waar je het goedkoopste energiecontract kunt afsluiten. Zorg dat je nu nog overstapt naar de goedkoopste energieleverancier. Of de groenste, of iets anders van jouw voorkeur. Maar doe dit zo snel mogelijk. Het is vervolgens verstandig om te kiezen voor een jaarcontract met vaste tarieven. Op deze manier wordt jouw energierekening in ieder geval niet verhoogd per 1 juli. Door jaarcontracten af te sluiten kun je gemakkelijk wisselen van leverancier en elke keer profiteren van welkomstkortingen die energieleveranciers uitdelen aan nieuwe klanten.

Zorg dat je jaarlijks een energievergelijking maakt en bespaar op deze manier gemiddeld €350,- per jaar!

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.