Je dak is van essentieel belang

Een dak boven je hoofd lijkt zo vanzelfsprekend. Het dak is echter ook het meest kwetsbare onderdeel van je huis. Wanneer je dak niet meer waterdicht is, dan is de ellende niet te overzien. De kans dat je dan, bij een flinke regenbui, het water langs je muren ziet lopen is erg groot. Het is dus van groot belang dat je dak in topconditie is. Maar hoe kun je dat controleren? Zelf je dak controleren op beschadigingen en poreuze dakpannen is eigenlijk niet te doen. Daar kun je wel een specialist bij gebruiken. Neem vrijblijvend contact op met een dakdekker in Nijmegen. Deze professional zal je dak gratis, snel en vakkundig inspecteren. Zo weet je al snel waar je aan toe bent.

Het dekken van daken is vakwerk

Of het nu gaat om een plat dak, van bijvoorbeeld een aanbouw, garage of een schuur, of een pannendak op je huis, het is van groot belang dat dit dak zijn werk doet. Om te zorgen dat het dak waterdicht blijft, is het slim om het eens in de zoveel tijd goed te laten controleren. Weersinvloeden, afgewaaide takken, mos, algen en vogelpoep kunnen ervoor zorgen dat de dakpannen poreus worden en water doorlaten in plaats van tegenhouden. De dakdekker in Gelderland zal op vakkundige wijze het dak controleren en, waar nodig, delen van het dak vervangen. Zo kun je weer een tijd vertrouwen op je dak.

Pannendaken en bitumen daken bij dezelfde vakman

Dakpannen lijken gemaakt voor de eeuwigheid. Toch kunnen er, door hierboven beschreven omstandigheden, scheuren en breuken ontstaan. Ook kan het glazuur door de tijd en de weersinvloeden slijten. Het is echter lang niet altijd nodig om het complete pannendak te vervangen. De dakdekker in Arnhem kan je hier goed advies over geven. In veel gevallen is het vervangen van de kapotte pannen en het opnieuw aanbrengen van loodslabben voldoende.

Bitumen daken, zoals bijvoorbeeld op je garage, bijkeuken of schuur, zijn platte daken waar met een brander en laag bitumen op is aangebracht. Raakt je dakgoot of je afvoer verstopt en blijft er water op het dak staan, dan zal de kwaliteit van de bitumen achteruit gaan. Een bitumen dak kan vervangen worden door dezelfde dakspecialist.

Met de herfst voor de deur is het slim om de dakspecialist langs te laten komen voor een inventarisering van eventuele schade aan je dak.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.