Inzamelactie voedselbank geslaagd

Ook dit jaar kwam Omroep Gelderland weer in actie voor tienduizenden mensen, die in Gelderland afhankelijk zijn van de voedselbank. De gemeenten Beuningen, Druten, Heumen, Groesbeek, Nijmegen en Wijchen hielden samen met ARN en Dar ook een inzamelactie van 7 t/m 15 december. Veel inwoners uit de deelnemende gemeenten leverden houdbaar voedsel in op de inzamelpunten. Meer dan 65 winkelwagentjes zaten vol met houdbaar voedsel.

Actie geslaagd

De inzamelactie van Omroep Gelderland was dit jaar weer een groot succes. Er werden meer dan 112.000 producten ingezameld. Hier hebben de gemeenten Beuningen, Druten, Heumen, Groesbeek, Nijmegen en Wijchen, ARN en Dar ook een bijdrage aan geleverd. Bij de inzamelpunten werd veel houdbaar voedsel ingeleverd. Een mooi gebaar en bijzonder om te zien dat inwoners de moeite namen om voedsel naar de inzamelpunten te brengen.

Voorkom voedselverspilling en help een ander

De actie had twee doelen: het eerste doel was te laten zien hoe je voedselverspilling voorkomt. Als tweede nodigde de actie ook uit om een ander te helpen. Voorkom voedselverspilling, eten is om op te eten. Kook op maat en gooi voedsel niet weg. Heb je toch nog keukenafval over? Scheid dit dan goed.

Kijk! Afval=grondstof. Dat geldt ook voor keukenafval. Dit wordt weer gebruikt als compost of groengas. Om deze reden ontvingen inwoners bij het inleveren van houdbaar voedsel ook een gft-afvalbakje cadeau.

Met een gft-afvalbakje kunnen inwoners keukenafval makkelijker scheiden. In het kader van de inzamelactie maken afnemers van de voedselbanken in de regio kans op een diner voor twee bij een duurzaam restaurant in de regio.

Nog houdbaar voedsel over?

De actie is afgelopen. Help een ander toch niet alleen met de feestdagen, maar het hele jaar door. De inzamelpunten van de voedselbanken in de regio kunnen het hele jaar door voedsel goed gebruiken! Meer info op voedselbankennederland.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.