Invaren Wandelbrug bij ’t Meertje gebeurt zaterdagochtend

Het plaatsen van de nieuwe wandelbrug bij ’t Meertje gebeurt naar alle waarschijnlijkheid morgenochtend, 2 november. Gisteravond was het vanwege de te harde wind niet mogelijk om de brug op een schip te plaatsen, waardoor de operatie moest worden uitgesteld.

Vanochtend waren de omstandigheden goed en kon de ca. 62 meter lange, composieten brug beginnen aan zijn reis van Breukelen naar Nijmegen. De verwachting is dat de brug vanavond aankomt bij ‘t Meertje. Ook de kraan die de brug op z’n plek moet leggen, is onderweg naar Nijmegen. Die kraan wordt vanavond en vannacht opgebouwd. Volgens planning moet alles morgenochtend om 7.00 uur gereed zijn voor plaatsing. Naar verwachting is de aannemer morgen nog een groot deel van de dag bezig met het monteren van de brug. De hele afwerking duurt ook nog ongeveer een week.

De brug, die de naam Ooijpoort heeft gekregen, wordt gerealiseerd in goede samenwerking met Staatsbosbeheer en medegefinancierd door de provincie Gelderland en Staatsbosbeheer, verbindt de oostelijke Waalkade met de Ooijpolder/Stadswaard en slaat daarmee letterlijk een brug tussen stad en natuur. De verbinding is ook van wezenlijk belang voor “De Bastei”, het toekomstige natuur- en cultuurcentrum in de Stratemakerstoren. De ranke, smalle wandelbrug heeft alleen trappen. Fietsers en brommers kunnen geen gebruik maken van de verbinding.

 

 

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.