Interview over ‘Voettocht naar het hart van het land’ bij Dekker v.d. Vegt

Onlangs verscheen het boek Voettocht naar het hart van het land, Hoe sociaal en democratisch zijn we nog? Schrijver Jan Schuurman Hess wordt op donderdag 20 november bij Dekker v.d. Vegt geïnterviewd door Prof. Dr. Ben Dankbaar, emeritus hoogleraar aan de RU Nijmegen en oud-voorzitter van de PvdA in Nijmegen.
Deze avond organiseren wij samen met de PvdA-afdeling Nijmegen.
Aanvang 19.30 uur. U bent van harte welkom.
Graag aanmelden via info@dekkervdvegt.nl of 024 3020130

Hoe sociaal en democratisch is Nederland nog?
Burgers zijn teleurgesteld in de politiek. ‘Gewone’ mensen voelen zich door bestuurders in de steek gelaten of zelfs verraden. Het zijn veelgehoorde uitspraken. Maar wat is er nou precies aan de hand in ons land? Om daar achter te komen trok Jan Schuurman Hess de wandelschoenen aan en liep twee jaar, elk weekend, door Nederland. Van de Hedwigepolder tot aan de Wadden, van de Eems tot aan het Drielandenpunt. Onderweg sprak hij scholieren, politici, fabrieksarbeiders, zorgverleners, vissers en leraren. Hij noteerde de ergernissen en de dromen van jong en oud, rijk en arm, in de steden en op het platteland.

Wat gaan we doen om de kloof tussen hoog- en lager opgeleiden niet nóg groter te laten worden? Hoe voorkomen we dat de helft van Nederland straks buitenboord valt, doordat ze geen werk en inkomen hebben? Kortom, hoe sociaal zijn we nog? En wat staat ons te doen? De antwoorden zijn te vinden in de gesprekken onderweg.
Jan Schuurman Hess (1956) begon als journalist bij het Vlaamse dagblad De Morgen. Hij schreef toneelstukken, werkte als docent in het hoger beroeps- en voortgezet onderwijs en initieerde culturele en maatschappelijke projecten. Hij is sinds eind 2013 regelmatig in het nieuws met zijn initiatief voor kleine scholen.

Ben Dankbaar
Ben Dankbaar is vanaf 1 juli 2013 emeritus hoogleraar bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij studeerde sociale wetenschappen en economie in Amsterdam en werkte als (contract)onderzoeker, docent en bestuurder (decaan) achtereenvolgens in Amsterdam, Berlijn, Maastricht en Nijmegen. Hij staat bekend als voorvechter van de maakindustrie in Nederland.

Voettocht naar het hart van het land, Hoe sociaal en democratisch zijn we nog?
Paperback | 304 blz. | € 19,99 | ISBN 978 90 450 2540 7 is er ook als e-book

Dekker v.d. Vegt boekverkopers
Marikenstraat 29, 6511 PX Nijmegen, 024 3020130
www.libris.nl/dekker-vd-vegt

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.