Inspraakavond Nijmegen met nieuw te vormen ‘links-plus’ coalitie succes

Nijmegen – De inspraakavond gisteren is succesvol verlopen, veel mensen kwamen praten met de nieuw te vormen coalitie; SP, Groenlinks, PvdA en de Nijmeegse Fractie. Ondanks de goede opkomst zijn er ook zorgen. Er zijn nog een aantal ingrijpende standpunten die meer overleg nodig hebben. Misschien is juist daarom de belangstelling voor deze ‘inspraakavonden’ wel zo groot. Voornaamste wensen zijn de stop op de constante verkamering voor studenten in het centrum van de stad, en het in kaart brengen van de financiële problemen van sportclubs in Nijmegen, want die zijn aanwezig.

Eerder al werd bekend dat de ondernemers in Nijmegen liever geen links-plus coalitie zagen in de stad, aangezien met name de SP de lasten voor bedrijven wil verhogen. Afschaffing van het Ondernemersfonds is een punt ingebracht door de nieuwe coalitie, maar de ondernemers raden dit ten sterkste af. De ondernemers zijn inmiddels wel ingegaan op de uitnodiging van de SP Nijmegen, om aanstaande dinsdag in gesprek te gaan met die partij over de toekomst van de stad.

Ook verantwoordelijke mensen uit het Onderwijs zijn welkom op de inspraakavond. De volgende editie van deze avond staat gepland op 17 april, hieraan doen al zeker 25 mensen mee.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.