Inschrijvingen voor Velo-city 2017 geopend

Alles over fietsen van het fietsland bij uitstek, gecombineerd met innovatieve ideeën uit alle delen van de wereld. De inschrijving voor Velo-city 2017, de grootste fietsconferentie ter wereld, is geopend.

Congresdeelnemers kunnen van 13 tot 16 juni 2017 fietsparadijs Nederland ontdekken. Het thema van 2017 is “freedom of cycling”. Het belang van beweging en de menselijke factoren achter fietsen staan centraal. Fietsen kan altijd en overal. Het is veilig en betrouwbaar en vermindert files. Daarnaast is het niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor lichaam en geest. Tijdens de conferentie spreken diverse inspirerende sprekers van over de hele wereld, waaronder Kevin Krizek, Ruth Oldenziel and Brian Deegan.

Op het programma  staan ruim zestig parallelle sessies rond vijf subthema’s: bikenomics (de waarde van de fiets), infrastructuur, stadsplanning, mens en overheid. Vlak naast de congreslocatie vindt de Velo-city Exhibition plaats met meer dan tachtig stands van bedrijven van over de hele wereld. Velo-city 2017 biedt voor elk wat wils. Niet alleen binnen,  maar ook buiten. Naast de workshops en lezingen worden er ook allerlei toeristische en fietsgerelateerde excursies georganiseerd.

Velo-City 2017 vindt plaats in fietsland nummer 1, in de groene regio Arnhem-Nijmegen. Als een van de meest vooruitstrevende fietsgebieden in Nederland heeft de regio een fietsinfrastructuur ontwikkeld waarin fietsers en fietsen de hoogste prioriteit hebben. Veiligheid en snelheid zijn kernwaarden, fietsers worden gerespecteerd en de innovaties zijn vooruitstrevend.

Burgemeester Hubert Bruls van de gemeente Nijmegen, mede namens gemeente Arnhem: “We zijn ontzettend blij dat we de rest van de wereld kunnen tonen hoe mooi onze provincie is, wat we op het gebied van fietsen allemaal hebben bereikt en hoeveel vrijheid fietsen biedt. En natuurlijk zijn we altijd op zoek naar nieuwe innovatiemogelijkheden. We verwachten dan ook veel te kunnen leren van onze internationale gasten.”

De inschrijvingen voor het grootste en beste internationale fietscongres zijn nu geopend. Registreren kan via (www.velo-city2017.com). Arnhem en Nijmegen, de European Cyclists’ Federation en de Provincie Gelderland zullen de deelnemers vanuit alle delen van de wereld van 13 tot 16 juni 2017 met open armen ontvangen. Op de hoogte te blijven van het laatste nieuws kan via de Velo-city nieuwsbrief. Bij inschrijving vóór 28 februari 2017 geldt een vroegboekkorting van € 125.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.