Informatiemarkt Fietsdiefstal op station Nijmegen

Op maandagmiddag 16 juni 2014 is er een Informatiemarkt Aanpak Fietsdiefstal op het plein voor station Nijmegen. Burgemeester Bruls opent deze om 12.15 uur; de markt sluit om 19.00 uur. Fietsers kunnen er hun fiets gratis laten controleren en graveren en maken daarbij kans op een gratis fietsslot van 75 euro. Sinds 2013 is het aantal gestolen fietsen fors gedaald.

 

Als er ergens fietsen gestolen worden, dan is het bij treinstations. Ook langs de Maaslijn – de spoorlijn tussen Roermond en Nijmegen – vindt veel fietsdiefstal plaats. Daarom organiseert het Platform sociale veiligheid Maaslijn, waar de gemeente Nijmegen aan deelneemt, voor de tweede maal op rij een informatiemarkt Aanpak Fietsdiefstal in Nijmegen op 16 juni.

 

Kom langs en laat uw fiets gratis controleren en graveren
Op de markt kunt u uw fiets laten controleren of deze ‘fietsdiefstalproof’ is. Uw sloten worden nagekeken. En u ontvangt tips over hoe u fietsdiefstal kunt voorkomen. Fietsdiefstalpreventie begint met het noteren van de kenmerken van uw fiets en het maken van een foto van uw fiets. Op de markt wordt u geholpen om de gegevens van uw fiets goed te noteren.

 

Gratis graveren
Een belangrijk kenmerk van uw fiets is het framenummer. Ontbreekt dat op uw fiets, dan kunt u uw fiets ter plekke gratis laten graveren met een RAI standaardnummer. Dan staat uw fiets geregistreerd en kan deze makkelijker worden teruggevonden als die gestolen is. Vooral fietsen ouder dan 2006 komen daarvoor in aanmerking.

 

Maak kans op een AXA slot
Onder de bezoekers die hun fiets hebben laten controleren, worden aan het eind van de informatiemarkt drie AXA sloten verloot ter waarde van € 75,-. Dit slot is door de verzekeraars goedgekeurd, te herkennen aan het ART keurmerk.

 

Doe altijd aangifte bij fietsdiefstal
Jaarlijks blijven er veel gestolen fietsen staan op het politiebureau omdat daarvan geen aangifte is gedaan. Dat is jammer. Doe altijd aangifte en zorg dat u de gegevens van uw fiets dan bij de hand heeft. Aangifte doen van fietsdiefstal kan tegenwoordig ook digitaal.

 

Platform sociale veiligheid Maaslijn
De informatiemarkt op het station Nijmegen maakt onderdeel uit van de campagne ‘Aanpak Fietsdiefstal’ van het Platform sociale veiligheid Maaslijn. Dit platform is in 2012 opgericht ter verbetering van de sociale veiligheid op aan en aan de Maaslijn. Ook de gemeente Nijmegen neemt deel aan het platform samen met de andere gemeenten langs de Maaslijn, politie, Veolia Transport Limburg, NS Stations en ProRail.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.