IJzersterke taalobservaties door Wim Daniëls in De Mariënburg

De bekende columnist en schrijver Wim Daniëls staat op 27 september op het podium in de Nijmeegse Bibliotheek De Mariënburg.

Hij benadert taal met humor en inzicht en gaat daarover in gesprek met schrijfster en journaliste Elly Biesters. Dit is de start van een nieuwe serie literaire activiteiten waarbij de auteur zelf zijn gasten uitnodigt voor een bijzonder gesprek. “De schrijver vraagt…”.

De interesse van Wim Daniëls is duidelijk: taal. Hij goochelt met woorden en pakt je in met ijzersterke taalobservaties. Zijn berg aan kennis brengt hij op een heldere en humoristische wijze over. Deze schrijver van boeken over taal, literaire verhalenbundels, woordenboeken, poëzie en informatieve boeken over uiteenlopende onderwerpen gaat in gesprek met Elly Biesters.

Elly Biesters is schrijver en journalist. ‘Ongemakkelijke mensen’ is haar debuut. In de roman vertelt Elly Biesters over een jeugd in de jaren 70 op het platteland. Ergens tussen de Waal en de Maas woont in een klein dorp een meisje van een jaar of twaalf. Door haar ogen volgen we de gebeurtenissen.

Speciaal voor deze avond bundelen de broers Lammers hun krachten. Jordi is een zeer getalenteerd dichter en Rindert een zeer goed pianist. Deze avond laten zij horen wat een combinatie van gedichten met muziek kan betekenen.

Tijdens deze nieuwe serie programma’s gaan ook Roos Schlikker (20 februari) en Abdelkader Benali (18 april) in gesprek met diverse gasten die ze zelf uitnodigen. De hoofdgast mag zelf het thema van de avond bepalen. De avonden geven verdieping, zijn soms luchtig, soms serieus en met de nodige humor. Maar boeken staan altijd centraal!

 

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.