IDFA komt weer naar LUX

Met de 8ste editie van IDFA@LUX vertoont LUX een unieke doorsnee van het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA). Tijdens het marathonweekend op zaterdag 29 en zondag 30 november worden de highlights van het festival naar Nijmegen gehaald. Daarnaast komt de Schotse zanger Edwyn Collins naar LUX voor een speciaal concert, aansluitend op de vertoning van een documentaire over Collins en zijn moeizame herstel na een hersenbloeding.

Zaterdag 29 en zondag 30 november: IDFA marathons
In het marathonweekend komt een grote diversiteit aan onderwerpen aan bod. Zo zien we het effect van muziek op dementerende ouderen, de consequenties van een overkill aan suiker en wordt de Himalaya beklommen. Ook zijn er portretten te zien van jazzlegende Clark Terry en Fela Kuti, en de betreurenswaardige situatie van vluchtelingen in Zuid-Europa die hun leven op het spel gezet hebben om hier te kunnen komen.

Daarnaast is de openingsfilm van IDFA, Om de wereld in 50 concerten van Heddy Honigmann vanaf 27 november in het reguliere aanbod van LUX te vinden.

Maandag 24 november: IDFA@LUX special
De Schotse zanger Edwyn Collins, bekend van het nummer ‘A Girl Like You’, kreeg een beroerte en kon nog maar twee zinnen zeggen: ‘Grace Maxwell’ (de naam van zijn vrouw) en ‘the possibilities are endless’. In de documentaire The Possibilities are Endless vertellen Collins en zijn vrouw over zijn moeilijke proces na een hersenbloeding. Edwyn Collins is aanwezig bij de vertoning van de documentaire en geeft na afloop van de film een klein concert.

Meer info en kaartverkoop: www.lux-nijmegen.nl/idfa

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.