Hoogste punt studentencomplex Marienbosch in Nijmegen

Nijmegen – Op 21 mei is het hoogste punt bereikt van het nieuwbouw- en herbestemmingsproject Mariënbosch op het terrein van het voormalig meisjespensionaat Mariënbosch (hoek Groesbeekseweg/Sophiaweg) in Nijmegen. Om 12.00 uur werden de vlaggen gehesen en was er een aardigheidje voor alle bouwvakkers. Het traditionele ‘pannenbier’ past niet meer bij de huidige veiligheidseisen op een bouwplaats en is vervangen door een eigentijds ‘frietkot’. Namens de SSHN en Mooiland heeft Max Derks, directeur van SSHN, een kort dankwoord uitgesproken. 

 

Bouw studentenwoningen loopt voorspoedig
In Nijmegen komen in totaal 347 zelfstandige wooneenheden voor studenten. Daarvan worden 135 wooneenheden gerealiseerd in het historische voormalige meisjespensionaat en 212 eenheden direct naast het monumentale pand in de vorm van nieuwbouw. De eenheden hebben een gemiddelde woonoppervlakte van ca. 27 m2. De bouw wordt uitgevoerd door Bouwcombinatie Hazenberg – Nico de Bont en loopt voorspoedig.
Naar verwachting kunnen de eerste studenten in het voorjaar van 2015 hun nieuwe woningen betrekken. Mariënbosch ligt aan de rand van Nijmegen en dichtbij de universiteit.

Door samenwerking tussen SSHN en Mooiland is het mogelijk een aantal veelgevraagde  studenteneenheden te bouwen en exploiteren. Mooiland wil zich hiermee als maatschappelijk investeerder in het werkgebied Arnhem/Nijmegen profileren. SSHN en Mooiland worden ieder voor de helft eigenaar van Mariënbosch.

 

Over Mooiland
Mooiland is een woningcorporatie met ruim 28.000 woningen in meer dan 100 gemeenten in heel Nederland. Elke dag werken we samen met onze partners aan goed, prettig en betaalbaar wonen. Waarbij we ons duidelijk op meer dan de stenen richten. We werken aan de sociale en maatschappelijke verbinding in wijken en maken ontmoetingen met en door onze bewoners mogelijk. Een echt thuis in een vitale buurt. Dat is waar wij, met een hart voor wonen, samen aan werken. Dat doen we voor mensen met een kleine beurs of met een speciale woonvraag.

 

Over de SSHN 
De Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen (SSHN) staat voor voldoende goede en betaalbare huisvesting voor studerende jongeren in Nijmegen en beheert thans 21 wooncomplexen en 75 stadspanden met in totaal ruim 5.500 wooneenheden. In de komende maanden zullen bijna 1.000 studentenkamers aan het verhuurbestand van de SSHN worden toegevoegd, half juni te beginnen met complex Leeuwenstein (150),  later deze zomer de nieuwbouw Talia  (350) en in het voorjaar 2015 wooncomplex Mariënbosch (eveneens ca. 350), naast een aantal kleinere projecten. 

 

Over Bouwcombinatie Hazenberg – Nico de Bont
Bouwbedrijf Hazenberg en Nico de Bont uit Vught creëren duurzame waarde voor monumenten en erfgoed, zodat dit waardevolle vastgoed behouden kan blijven voor de toekomst.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.