Hoofdsponsor schiet 43.013 lopers weg

Even aftellen van tien tot nul, een droog pistoolschot, gejuich uit duizenden kelen en weg waren ze de 43.013 deelnemers aan de 98ste Vierdaagse.

Eigenaar en ‘chairman’ Frank van Wezel van Hi-Tec Sports had als nieuwe hoofdsponsor van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen de eer om het startschot voor de98ste Vierdaagse te mogen lossen. Onder het wakend oog van marsleider Johan Willemstein gaf hij in de vroege dinsdagochtend het startsein voor de 50 kilometerlopers en later respectievelijke voor de groepen op de 40 en 30 kilometer.

In zijn korte peptalk voor het startschot benadrukte Van Wezel nog eens dat Hi-Tec Sports als sponsor van de Vierdaagse er op uit is de wandelsport in Nederland op een hoger en internationale niveau te tillen en dat de Vierdaagse daar bij uitstek het middel voor is. Onder perfecte weersomstandigheden en luid aangemoedigd door honderden enthousiaste Vierdaagsefans begonnen de 50 kilometerlopers in het holst van de nacht aan hun eerste dagmars, de Dag van Elst. Traditioneel brengt die alle Vierdaagselopers over parcoursen van 30, 40 of 50 kilometer over de Waalbrug bij Nijmegen de Betuwe in.

Voor de 98ste Vierdaagse hebben zich zondag en maandag 43.013 van de 46.000 ingeschreven deelnemers voor de Vierdaagse gemeld. Dat zijn er 520 meer dan in 2013, toen er uiteindelijk 42.493 van de 46.000 ingeschreven deelnemers van start gingen.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.