Honingcomplex groeit door crwodfunding

De crowdfunding voor ijslaboratorium Onwijs lekker ijs op het Honigcomplex is afgelopen weekend succesvol afgerond. Ondernemer Matthijs Maassen haalde binnen twee maanden zijn financiering op via crowdfundingplatform CrowdAboutNow.

Hiermee is hij de derde in een rij van ondernemers binnen het Honigcomplex die hun financiering ophalen met crowdfunding. Ondernemers in Nijmegen zetten steeds vaker hun netwerk in om een financiering voor groei bij elkaar te krijgen. Matthijs Maassen, het brein achter Onwijs lekker ijs, had altijd al een passie voor ijs, maar toen hij eind vorig jaar zijn opleiding ijsbereiden afrondde wist hij het zeker: ik wil mijn eigen bedrijf beginnen. In zijn Ijslaboratorium maakt hij gezonde en verantwoorde ijsjes en zijn ambitie is om in de raketjes van Ola van de eerste plaats te stoten in Nijmegen. Om te starten had hij een bedrag van €25.000 nodig. Met hulp van 59 supporters wist hij dit bedrag binnen 2 maanden op te halen via crowdfunding platform CrowdAboutNow.

,,De crowdfunding zijn de eerste stappen naar buiten geweest en daardoor heb ik gelijk heel veel exposure gekregen voor mijn ijs. Ik ben fan van het ondernemerschap in Nijmegen, het is een sociale stad, mensen helpen elkaar graag verder”, aldus de ijsprofessor Matthijs Maassen.Matthijs Maassen was niet de eerste ondernemer binnen het Honigcomplex die zijn financiering ophaalde via CrowdAboutNow. Ook broedplaats Smeltkroes en de Nijmeegse brouwerij Oersoep wisten hun fans te activeren mee te investeren in de groei van hun bedrijf.Koen van Vliet, crowdfunding expert in Nijmegen, ziet ook dat crowdfunding onder een bepaalde groep ondernemers steeds vaker ingezet wordt om financiering op te halen. ,,De gevestigde ondernemer in Nijmegen denkt nog niet direct aan crowdfunding wanneer hij plannen heeft om uit te breiden, maar bij een groep jongere, hippe ondernemers zien we het in Nijmegen veel vaker”, aldus Koen van Vliet.

Honig Complex
Samen werken de ondernemers in het Honigcomplex aan een inspirerende omgeving in Nijmegen. Ondernemers in Nijmegen helpen elkaar ook bij de groei van hun bedrijf zag ook ondernemer Kick van Hout van brouwerij Oersoep: ,,Het allerleukste van crowdfunding is dat heel veel verschillende mensen je bedrijf steunen, ook andere lokale ondernemers. Dat is heel motiverend voor je bedrijf.”

Bron foto: CrowdAboutNow

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.