“Het smaakt naar nootjes, maar dan met pootjes.”

Nijmegen – “Het smaakt naar nootjes, maar dan met pootjes.” Dat is het motto van de thema-avond over duurzaam eten op 6 maart in het campagnepand van GroenLinks Nijmegen. Bezoekers kunnen er gefrituurde insecten proeven, een smakelijke en duurzame bron van dierlijke eiwitten. Iedereen is welkom.

Met de thema-avond wil GroenLinks aandacht vragen voor duurzame voedselvoorziening. De vervanging van dierlijke eiwitten van koeien of varkens door die van meelwormen of sprinkhanen kan daar een rol in spelen, denken deskundigen. Maar ook stadslandbouw kan een oplossing zijn, net als vaker vegetarisch eten en het terugbrengen van voedselverspilling. De productie van voedsel, vooral van rundvlees, veroorzaakt enorme hoeveelheden broeikasgassen. Als reactie daarop verschijnen er steeds meer recepten en kookboeken met klimaatvriendelijke maaltijden.

Ook in Nijmegen gebeurt veel: er zijn verschillende school- en buurtmoestuintjes, stadslandbouw wordt mogelijk gemaakt en er zijn coöperaties van lokale boeren die biologisch voedsel produceren.

Voor GroenLinks is duurzaamheid een belangrijk thema. De partij kwam afgelopen jaren met plannen voor gezonder eten in speeltuinen, de bescherming van bijen en het bestemmen van braakliggende terreinen voor stadslandbouw. Verder steunde GroenLinks het burgerinitiatief voor een gentechvrije zone in Nijmegen. Tijdens de bijeenkomst is er volop ruimte voor discussie over het realiseren van een duurzame voedselvoorziening.

 

·         “Het smaakt naar nootjes, maar dan met pootjes.” Bijeenkomst over duurzaam eten.

·        Donderdag 6 maart, 20.00u, inloop vanaf 19.30u. Toegang gratis, reserveren niet nodig.

·        Campagnepand GroenLinks Nijmegen, Ziekerstraat 81, Nijmegen.

Zie ook: https://www.facebook.com/events/592770450805153/?source=3&source_newsfeed_story_type=regular

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.