Het gras is voortaan gekleurder dan de overkant

Zijn ook dit jaar bij jou de vakantieplannen gewijzigd en blijf je thuis? Dan is het misschien tijd om een rustgevende omgeving te creëren. Je kunt bijvoorbeeld van jouw tuin een vakantieparadijs maken. Indien je geen groene vingers hebt, zijn er mogelijkheden om het zo makkelijk mogelijk voor jezelf te maken. Je leest hieronder welke oplossing er is voor jouw tuin of balkon.

Regelmatig bijhouden 
Een tuin vraagt om veel onderhoud. Vooral als je gras echt mooi groen wilt houden, betekent dit dat je veel tijd erin moet investeren. In droge perioden betekent dat regelmatig sproeien. Als het veel regent betekent dat ook dat je om de zoveel tijd de grasmaaier erbij moet pakken, wat ook niet de leukste klus is om te doen.
Toch is het fijn om op gras uit te kunnen kijken, het heeft een rustgevend effect op de geest. Daarnaast is het voor kinderen ook fijner om op gras te spelen dan op harde tegels. Als ze dan vallen, gebeurt dat in ieder geval op zacht ondergrond. Je kunt er lekker met jouw blote voeten over lopen. Hoe groener jouw tuin, hoe rustgevender het is.

Doorn in het oog

Het nadeel van gras is wel dat het snel verwilderd. Gras raakt daarnaast makkelijk beschadigd, doordat je een trampoline of zwembad erop zet. Je ziet onder deze plekken het gras geel worden en uiteindelijk ontstaan er zelfs kale plekken. Daarnaast kan er door weersomstandigheden snel mos ontstaan en dan is het beter om het gras te verwijderen.
Je kunt voor een mooi effect kiezen voor natuurlijke grasmatten, maar natuur blijft natuur. Dit blijft uiteindelijk ook niet het resultaat wat het eerst was. Het gevolg is dat continu nieuwe grasmatten kopen, wat uiteindelijk voelbaar is in de portemonnee.

Kies voor kunstgras

Een oplossing is om kunstgras aan te laten leggen. Vroeger werd kunstgras voornamelijk gebruikt voor sportvelden en zag je duidelijk dat het niet echt was. Tegenwoordig is het ook voor particulieren mogelijk om kunstgras te kopen. De techniek is zodanig verbeterd dat je het kunstgras nauwelijks van echt gras kan onderscheiden. Het voordeel van kunstgras is niet alleen dat het er altijd mooi groen uit blijft zien, maar het ook makkelijk in onderhoud is.

Duurzame keuze

Kunstgras is een uitkomst als je een nette tuin wilt hebben zonder te veel onderhoud. Je kunt door een bedrijf in Nijmegen kunstgras laten aanleggen. Binnen twee weken is jouw tuin of balkon getransformeerd in een gekleurde oase. Kunstgras gaat jarenlang mee en zelfs als je tussendoor toch wat verschil in kleur ziet, heb je 8 jaar garantie.

Verschillende mogelijkheden

Kunstgras kan overal worden aangelegd, de grootte van de oppervlakte maakt niets uit. Jouw binnenplaats, balkon of zelfs aantal hectare kan worden aangelegd met kwalitatief kunstgras. Je kunt zelf kiezen wat voor hoogte het gras moet hebben en welke groene kleur. Voor een balkon is er zelfs de optie om gekleurd gras aan te leggen. Ontdek deze zomer wat de mogelijkheden voor jouw tuin zijn.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.