Het Gelders Orkest jubileert met Wende

Het Gelders Orkest treedt op met Wende Snijders. De openluchtconcerten zorgen zo voor een knallende start van het jubileumjaar van het orkest. Op 29 augustus is het eerste concert in Apeldoorn tijdens de Kanaalconcerten. Op zaterdag 30 augustus volgt de Uitboulevard in Arnhem en op 31 augustus het Openluchttheater in Ede. Op 4 en 5 september staan het orkest en Wende in het Goffert Theater in Nijmegen.

Het Gelders Orkest heeft haar wortels in een rijke geschiedenis. Toch zoekt zij constant naar nieuwe vormen om klassieke muziek bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. De samenwerking met Wende sluit volledig aan bij de passie voor muziek en de zoektocht naar vernieuwing.

Wende ontwikkelde zich de afgelopen jaren als performer en maker van eigen repertoire en shows binnen de theaterwereld en het popcircuit. Ze maakte meerdere cd’s en dvd’s, en won diverse prijzen voor haar werk (o.a. de Gouden Harp, de Annie MG Schmidt prijs, 2 Edisons). Haar nieuwste cd Last Resistance nam Wende op in Berlijn. Wende begeeft zich in de werelden van het theater en de popmuziek. Ze zoekt het spanningsveld tussen het vertellen van een verhaal en de trance en tussen orkestrale en elektronische muziek. Ze onderzoekt de balans tussen de entertainment en het experiment. Voor meer informatie:www.wende.nu

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.