Het Dijkmagazijn opent luiken op Monumentendag

Het Dijkmagazijn aan de Dijk in Beuningen opent tijdens Open Monumentendagen alle luiken. Met een kleine tentoonstelling over stroomdalplanten en zwerfstenen laat Het Dijkmagazijn zien dat Op Reis ook een thema is in de natuur.

 

De Waal is een snelweg voor schepen. Ook dieren maken van het stromende water gebruik om zich te verplaatsen. Het Dijkmagazijn laat zien dat zelfs stenen en planten reizen dankzij de Waal.

Als Duitse en Zwitserse souvenirs spoelen stenen aan op het Waalstrand. Onderweg worden ze langzaam vergruisd door het kolkende water. Hun gebutste en bekraste uiterlijk vertelt het verhaal van hun roerige reis.

Wie na hoog water in de uiterwaarden rondloopt, ziet slierten aangespoelde zaden en plantenrestjes. Vaak zitten daar bijzondere soorten bij als Veldsalie, Marjolijn en Munt. Deze soorten komen vooral in Midden Europa algemeen voor. Nederland is voor deze soorten een te nat en kil kikkerlandje. Maar op zandige hellingen van rivierduinen en dijken voelen deze soorten zich thuis. Veel van deze stroomdalplanten hebben een bijzondere geur. Van de lekkerste soorten zet Het Dijkmagazijn tijdens de Monumentendagen gratis thee.

 

Open Monumentendag Dijkmagazijn, Dijk 41 (hoek Waardhuizenstraat) Beuningen, zaterdag 13 en zondag 14 september, 13.00-17.00 uur. Toegang is gratis. Voor informatie: hetdijkmagazijn.nl  en facebook.com/dijkmagazijn.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.