Hertelling 5 stembureaus Wijchen

Van 5 stembureaus (van de 22) in de gemeente Wijchen vindt vrijdag 21 maart een hertelling van de stemmen plaats. Dat heeft het centraal stembureau vrijdagmorgen besloten.

Volgens het centraal stembureau is er sprake van een “ernstig” vermoeden van fouten die de stemuitslag op 5 stembureaus zouden kunnen beïnvloeden. Het  centraal stembureau heeft geoordeeld dat een hertelling nodig is om elk vermoeden van fouten in de stemopneming uit te sluiten. Daarom worden van de vijf stembureaus de stemmen herteld.

Bij de restzetelverdeling is tussen de partijen van Kernachtig Wijchen en D66 slechts sprake van een verschil van 8 stemmen. Er is een verschil van 16 stemmen tussen het aantal toegelaten kiezers en de getelde stembiljetten.

De openbare hertelling vindt hedenmiddag plaats in het kasteel op de eerste verdieping in kamer 1.02 om 12.45 uur. De zitting van het centraal stembureau is geschorst en de verwachting is dat de openbare zitting om 16.30 uur weer kan worden hervat. Daarna zal de definitieve uitslag bekend worden gemaakt.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.