Hennepkwekerijen opgerold

De politie heeft maandag op diverse locaties hennepkwekerijen opgeruimd. Aan het Nijverheidsplein In Barneveld werd een kwekerij ontmanteld, in Arnhem aan de Johannes Huddeweg en aan de Klaverpas in Druten. In Barneveld werd de 24-jarige bewoner aangehouden. In zijn woning bleek de begane grond bijna in zijn geheel te zijn ingericht voor het telen van hennep.

Er 547 planten in beslag genomen. In Arnhem ging het om 196 planten. Daar werd een 50-jarige man aangehouden. Hij stond daar niet als bewoner geregistreerd. En in Druten waren het er 490. Deze waren verdeeld over 3 ruimtes. Daar werd een 40-jarige Nijmegenaar ingerekend. In alle drie de gevallen  werd de stroom illegaal afgenomen.

Wat is het gevaar van hennepteelt?

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Wat doet de politie eraan?

De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

  • Aanwezigheid van hennepgeur.
  • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.
  • Constant zoemend of ronkend geluid.
  • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.