Hennepkwekerijen ontmanteld

In Arnhem, Ede en Nijmegen heeft de politie woensdag hennepkwekerijen ontmanteld. De grootste vangst werd gedaan in een bedrijfspand in Ede. Daar werden 1.100 hennepplanten in beslag genomen en vernietigd. De politie verrichtte vier arrestaties.

In een huis aan de Van Imhoffstraat in Arnhem stuitten agenten woensdagochtend op een hennepkwekerij met ruim 100 planten. De 38-jarige bewoonster en een 21-jarige man zonder vast adres werden daarbij aangehouden. De politie kwam de hennepteelt op het spoor na een tip.

Openstaande boetes

In Ede ontdekten agenten bij toeval een hennepkwekerij in een schuur bij een pand aan de Hessenweg. De agenten waren op zoek naar de bewoner, die nog boetes had openstaan. De bewoner bleek niet thuis. Terwijl agenten rondom de woning zochten hoorden ze verdacht gezoem vanuit de schuur. Door een kier zagen ze onder meer luchtafvoerbuizen en aluminiumfolie wat deed vermoeden dat er hennep geteeld werd. Eenmaal binnen bleken er 1.100 planten gekweekt te worden. Een 30-jarige man zonder vast adres die binnen zat werd aangehouden. Het bleek overigens niet om de gezochte te gaan.

Stankoverlast

Na een melding van stankoverlast vanuit een huis aan de Kruidenstraat in Ede ontdekte de politie woensdagavond ook een hennepkwekerij. Op de zolder bleken 69 hennepplanten te staan. De bewoner, een 47-jarige man, werd aangehouden.

Strafbaar

Naast het feit dat het kweken van hennep illegaal en strafbaar is, is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

Hoe te herkennen?

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: sneeuwvrije daken tijdens vorstperiode, elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.  Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.