Hennepkwekerij in appartement en in flatwoning

De politie heeft woensdagochtend in een appartement aan de Santwyckse Poort in Tiel een hennepkwekrij aangetroffen. De kwekerij was verdeeld over het hele appartement. Er werden 675 planten aangetroffen. Er is nog geen verdachte aangehouden.

In Nijmegen in de het Tolhuis aan de 12e straat werd in een flatwoning ook een hennepkwekerij aangetroffen. Ook daar was het hele huis voor de hennepteelt ingericht. Hier ging het om 668 planten. In beide gevallen werd illegaal de stroom afgenomen. Ook in Nijmegen werd niemand aangehouden. De politie heeft beide zaken in onderzoek. De kwekerijen werden door een specialistisch bedrijf ontmanteld. Er waren bij de politie meerdere klachten binnengekomen over de henneplucht. Dit zette de politie op het spoor van beide kwekerijen.

Wat is het gevaar van hennepteelt?

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Wat doet de politie eraan?

De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt met de politie een halt toe te roepen.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

  • Aanwezigheid van hennepgeur.
  • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.
  • Constant zoemend of ronkend geluid.
  • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.