Van Heemstraweg Beuningen krijgt nieuwe inrichting

Van juni tot en met oktober 2016 voert de gemeente werkzaamheden uit aan de Van Heemstraweg in Beuningen. Tussen begraafplaats Haaghove en de ovatonde met de Wilhelminalaan maken ze de weg veiliger voor het (fiets)verkeer, brengen een nieuwe laag asfalt aan en vervangen enkele riolen. Ook richten ze de fietspaden aan de Van Heemstraweg in als snelfietsroute als onderdeelvan de snelfietsroute Nijmegen – Beuningen.

De aannemer voert de werkzaamheden in twee fases uit. De weg wordt hiervoor afgesloten. Dit zorgt voor overlast voor omwonenden, ondernemers en doorgaand verkeer. Met het weggedeelte tussen de ovatonde met de Wilhelminalaan en het gemeentehuis gaat de aannemer voor de bouwvak aan de slag. Het weggedeelte tussen het gemeentehuis en begraafplaats Haaghove pakt de aannemer na de bouwvak aan.

Omleidingsroute

De werkzaamheden tussen de ovatonde met de Wilhelminalaan en het gemeentehuis voert de aannemer als eerste uit. Autoverkeer kan omrijden via de Haagstraat, de Burgemeester Geradtslaan en de Wilhelminalaan. Verkeer vanuit Druten naar Nijmegen en andersom leiden ze zoveel mogelijk om via de A73 en de Maas en Waalweg. Er komt een aparte omleiding voor fietsverkeer. Dit wordt met borden aangegeven. De omleidingsroute voor de werkzaamheden tussen het gemeentehuis en begraafplaats Haaghove maken ze later bekend.

Buslijn 85

Vanwege de werkzaamheden is halte Kerk tijdens de werkzaamheden niet bereikbaar. Buslijn 85 rijdt dezelfde route als het autoverkeer. Buslijn 85 rijdt via de Haagstraat en volgt tot halte Centrum de route van buslijn 5. Hierna vervolgt lijn 85 haar weg via de Wilhelminalaan om daar weer op de Van Heemstraweg uit te komen.

Werkzaamheden

Tussen begraafplaats Haaghove en de ovatonde met de Wilhelminalaan verandert de Van Heemstraweg weg op een aantal punten.

Aanleg snelfietsroute
Als onderdeel van de noordelijke snelfietsroute Nijmegen – Beuningen richten ze de fietspaden van de Van Heemstraweg in als snelfietsroute. Ze vervangen de tegelverharding door rood asfalt en verbreden de fietspaden.

Vervangen deklaag asfalt
Door het verkeer dat dagelijks over de Van Heemstraweg rijdt, is de bovenste laag van het asfalt versleten. De weg krijgt daarom een nieuwe deklaag.

Aanpassing kruising Waardhuizenstraat/Schoolstraat/Van Heemstraweg
Om de veiligheid op de kruising Waardhuizenstraat/Schoolstraat/Van Heemstraweg te vergroten, krijgt deze kruising een andere veiligere inrichting.

Oversteek naar het Asdonckterrein
Ter hoogte van de Dorpssingel komt een oversteek naar het Asdonckterrein. Ook krijgen de bushaltes een nieuwe plek. De bussen stoppen voortaan op de Van Heemstraweg ter hoogte van de nieuwe oversteek.

Noordelijke en zuidelijke parallelweg
De parallelwegen ten westen van begraafplaats Haaghove vormen we om tot fietsstraten.

Vergroten overstortriool Haagstraat/Van Heemstraweg
Ter hoogte van de kruising Haagstraat/Van Heemstraweg wordt het overstortriool vergroot. Dit vergroot de afvoercapaciteit en voorkomt wateroverlast in het oostelijk deel van Beuningen.

Inloopavond woensdag 25 mei

De afgelopen maanden werkten we aan het ontwerp van de nieuwe snelfietsroute langs de Van Heemstraweg in Beuningen. Met een aantal belanghebbenden is al contact geweest. Om de rest van de inwoners te informeren over de werkzaamheden organiseren we een inloopavond. Deze vindt plaats op woensdag 25 mei tussen 17.30 uur en 20.00 uur in sporthal de Tinnegieter, Leigraaf 2 in Beuningen.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.