HaringParty levert 27.000 euro op

Na het startsein van wethouder Turgay Tankir boden Nijmeegse ondernemers dinsdag in het Stadhuis gezamenlijk op de eerste vaatjes Nieuwe Haring tijdens de negentiende HaringParty Nijmegen. De organisatie is blij dat ook dit jaar weer een belangrijke donatie kan worden gedaan aan twee Nijmeegse goede doelen; AED Dukenburg/Stichting Hartslag en Stichting Straatmensen.

Na een hartelijk welkom van Ton van Gaalen, een van de initiatiefnemers van de Nijmeegse HaringParty, volgde een korte uitleg over de activiteiten van de goede doelen. Wethouder Turgay Tankir keurde de Nieuwe Haring goed en gaf met een eerste afslag het startsein voor de negentiende HaringParty Nijmegen. De veiling werd ook dit jaar weer geleid door notaris Klaas-Albert Veerbeek van Dirkzwager Advocaten & Notarissen. Deze startte de veiling met het Amerikaanse systeem. De notaris stelt dan vooraf steeds het bedrag vast dat het vaatje moet opbrengen. Zodra het vooraf vastgestelde bedrag bereikt is, kan diegene die met zijn bod het bedrag rond maakt zich de eigenaar van het vaatje noemen.

Er werden 4 vaatjes Nieuwe Haring volgens dit Amerikaanse systeem geveild en deze gingen naar Mark van Schaik, van Schaik aannemingsbedrijf, naar Laurence Merkus van Vlaams Arsenaal, naar AG Bedrijf Advies BV van Ton van Gaalen en deze bracht hem terug in de veiling voor het goede doel. Vervolgens ging dit vaatje naar Willem van Wees jr. van transportbedrijf van Wees Malden.  Tot slot werden er 3 vaatjes per opbod geveild aan de hoogste bieders; deze gingen naar Jack Muller van Jack Muller BV, deze bracht het vaatje weer terug in de veiling. Vervolgens ging het vaatje per opbod naar Ton Hendriks van Dornick BV. Het laatste opbod vaatje ging wederom naar Jack Muller van Jack Muller BV.

De totale opbrengst voor de veiling bracht ruim € 27.000,- op voor de twee goede doelen. AED Dukenburg/stichting Hartslag, een bewonersinitiatief dat wijkbewoners opleidt in reanimatie en gebruik van AED. Daarmee zetten zij zich in voor een ‘hartveilig’ Nijmegen, zodat zoveel mogelijk mensen met hartfalen ter plaatse geholpen kunnen worden. Stichting Straatmensen zorgt ervoor dat de Nijmeegse dak- en thuislozen 4 keer per week een warme maaltijd en een lunchpakket krijgen. De organisatie is ontzettend blij met de bijdrage die ondernemend Nijmegen hiermee levert aan deze Nijmeegse goede doelen.

Een gastoptreden van Ronnie Ruysdael maakte de avond compleet. Hij zong onder meer zijn nieuwe single “Nijmegen”, een ode aan de stad “Als ik over de brug weer mijn stad binnen rij”. Dit jaar is voorafgaand aan de veiling ‘Het HaringMaatje’’ uitgereikt. ‘Het HaringMaatje’ is een jaarlijkse onderscheiding voor personen die zich op bijzondere wijze voor de HaringParty inzetten. Deze ereprijs ging dit jaar naar Wendy Grutters van Holland & Dolynn – Events & Communication tevens is zij actief als Nijmeegs raadslid. Zij is het eerste vrouwelijke HaringMaatje van Nederland en zet zich als organisator al meer dan 15 jaar in voor de HaringParty.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.