Haan Stevenstoren tijdelijk weg

In het kader van de restauratie van de Stevenskerk en –toren, verdwijnt  de goudkleurige windhaan tijdelijk van de Stevenstoren. De karakteristieke windvaan van 1.25 meter hoog en 120 kilo wordt op donderdagmiddag 10  juli van de toren getakeld.

De afgelopen weken is de Stevenstoren in de steigers gezet en is de bouwplaats ingericht. Na de Vierdaagse start de daadwerkelijke restauratie. Bij de restauratie wordt de natuursteen vervangen die is toegepast bij de na-oorlogse restauratie. Binnenin de kerk worden de fresco’s en de Heerenbank gerestaureerd. In juli 2015 moet het werk gereed zijn.Gedurende de werkzaamheden blijft de Stevenskerk toegankelijk en opengesteld voor bezoekers. Alle activiteiten vinden doorgang. De toren is tot volgend voorjaar gesloten. In tegenstelling tot eerdere berichten kan de beiaardier tijdens de restauratie toch op het carillon spelen. Ze speelt iedere maandag tijdens de lunchpauze van de bouwvakkers, van 12.30 tot 13.00 uur.


De restauratie gebeurt in opdracht van de Stichting Stevenskerk (eigenaar van de kerk) en de Gemeente Nijmegen (eigenaar van de toren). De kosten van in totaal 2,4 miljoen euro worden betaald door de Provincie Gelderland en de Gemeente Nijmegen.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.