Grote verschillen in grafkosten Nijmegen

Een groot deel van de begrafeniskosten bestaan uit de zogenaamde grafkosten. Dit zijn de kosten die nabestaanden moeten betalen voor het begraven, het grafrecht en onderhoud aan het graf.

Binnen de regio Nijmegen zit er echter een aanzienlijk verschil in de grafkosten: meer dan 1.000 euro voor eenzelfde soort graf. Dat blijkt uit een rondgang van Uitvaartverzekering.nl bij de Nijmeegse begraafplaatsen.

Meer dan 1.000 euro verschil

De gemiddelde prijs van een particulier eenpersoons graf in Nijmegen ligt op 2050 euro bij een looptijd van 20 jaar. Daarmee behoort Nijmegen tot de goedkopere gemeenten van Nederland. Toch is er binnen Nijmegen veel verschil in grafkosten. Op de begraafplaats aan de Daalseweg betaalt men bijvoorbeeld 2.575 euro voor een particulier graf en een looptijd van 20 jaar. Even verderop in Lent zijn de grafkosten ruim 1.000 euro lager. Hier betalen de nabestaanden voor eenzelfde soort graf maar 1.490 euro bij een looptijd van 20 jaar.

Wie echt ‘goedkoop’ uit wil zijn in Nijmegen kiest voor een algemeen graf (gemeentegraf) met een looptijd van 10 jaar. De prijs hiervoor komt uit op slechts 730 euro. Houdt er wel rekening mee dat een algemeen graf niet bij alle begraafplaatsen mogelijk is.

Uitvaartverzekering

Bij het plannen van een begrafenis loont het om de verschillende begraafplaatsen onder de loep te nemen en te informeren naar de tarieven.

Ook bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen is het zinvol om ook rekening te houden met de grafkosten in de regio. In overleg met de verzekeraar is het eventueel mogelijk om de dekking van je huidige uitvaartpolis te verhogen of te verlagen, zodat je niet onder- of over verzekerd bent.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.