Grote brand in seniorenflat Nijmegen; 15 mensen naar ziekenhuis

Vanmorgen rond 5.30 uur is brand uitgebroken in een pand aan de O.C. Huismanstraat in Nijmegen. Rond 9.00 uur was de brand onder controle. De brand is ontstaan in een cafetaria en heeft de bovengelegen seniorenwoningen getroffen. Er zijn 15 mensen naar ziekenhuizen gebracht, waarvan 5 mensen ernstig gewond. Zo’n 35 mensen zijn daarnaast door de brandweer uit het gebouw gehaald en met lichte klachten opgevangen. Zij hadden geen verdere medische zorg nodig.

Het gehele complex van 71 woningen is geëvacueerd en tot nader bericht kunnen bewoners niet terug naar hun woning. Bewoners zijn opgevangen in een nabij gelegen wijkcentrum. Gemeente Nijmegen zoekt samen met woningbouwcorporaties naar tijdelijk vervangende huisvesting. Voor familie is een informatienummer geopend dat tot de avond in werking blijft.

De hulpdiensten zijn na het ontstaan van de brand met groot materieel uitgerukt. Bewoners die vanwege de brand het pand niet zelfstandig konden verlaten, zijn met hoogwerkers van balkons gehaald. Later is met behulp van speurhonden meerdere keren gecheckt of er nog mensen in het pand aanwezig waren. Op de opvanglocatie zijn mensen geholpen met verzorging en kleding. Ook waren huisartsen en maatschappelijke hulpverlening aanwezig. Burgemeester Bruls heeft de getroffenen bezocht op de opvanglocatie.

De politie onderzoekt de oorzaak van de brand. De O.C. Huismanstraat blijft tot en met dit weekend afgesloten voor verkeer vanwege veiligheid en onderzoek. Winkels in winkelcentrum De Notenhout kunnen deels wel opengaan.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.