Groepje jongeren wijst politie fietsendief

Nijmegen – De politie heeft dinsdagavond omstreeks 21.00 uur, dankzij enkele jongeren die in de 66e straat Zwanenveld in Nijmegen op straat stonden, een 32-jarige Nijmeegse fietsendief kunnen aanhouden.

De agenten reden langs het groepje jongeren en één van de jongens vertelde dat ze zojuist hadden gezien dat een man een fiets had gestolen en daar net mee was weggefietst. Met een redelijk signalement zochten de agenten in de omgeving en troffen de verdachte rijdend op een fiets aan. Hij verklaarde dat het de fiets van zijn moeder was. Dit werd gecontroleerd door de agenten. Het verhaal bleek niet te kloppen. De fiets had geen beugelslot en het hangslot zat doorgeknipt in de fietstas, evenals een kniptang. De verdachte werd meegenomen naar het bureau voor het opmaken van een proces-verbaal.

Alerte voorbijganger
Surveillerende agenten in het centrum van Nijmegen werden dinsdagmiddag door een passant aangesproken. Hij had zojuist gezien dat twee knapen een fiets hadden gestolen op de Hertogstraat. Dit werd doorgegeven aan andere agenten die in het centrum aanwezig waren.

 Bij het politiebureau zagen agenten de twee met de gestolen fiets lopen. Toen zij werden aangesproken zetten beide dieven het op een lopen. Zij werden even later alsnog aangehouden. De twee 17-jarige jongens uit Nijmegen en Rosmalen werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De fiets is terug gegaan naar de eigenaresse.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.