GroenLinks wil aanpassing nieuwbouwplan basisschool Brakkenstein

Veiligheid schoolkinderen in gevaar

GroenLinks Nijmegen heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van b&w over het nieuwbouwplan van basisschool Brakkenstein aan de Heijendaalseweg. In de plannen zoals gemaakt door het schoolbestuur komt er een ‘zoen- en zoefzone’ midden op het schoolplein, wat als gevolg heeft dat auto’s en spelende kinderen elkaar in de weg zitten. Fractievoorzitter Pepijn Boekhorst: “Veel buurtbewoners en ouders maken zich hierover terecht grote zorgen. De veiligheid van deze kinderen moet voorop staan en daarom moet het nieuwbouwplan worden aangepast.”

GroenLinks roept het college van b&w en de directie van het schoolbestuur te kijken naar de alternatieven van bewoners. Boekhorst:” Met de alternatieven die zij hebben gemaakt, wordt het veiliger en prettiger voor kinderen en hun ouders. De betrokkenheid van ouders en buurtbewoners moet serieus genomen worden.”

In de schriftelijke vragen roept de partij het college op om het schoolplein autovrij te maken, meer fietsenstallingen te realiseren en bovendien samen met de wijk te kijken naar eenrichtingsverkeer in de nabijgelegen straten. Raadslid Pepijn Oomen: “Ook lijkt het ons goed te kijken naar de verkeerssituatie op de Heijendaalseweg, vlak voor de school. Het verplaatsen van twee bushaltes en de weg veiliger inrichten kan al voor veel verbetering zorgen denken wij.”

De raadsleden hopen op een snel antwoord van het college. Het schoolbestuur heeft immers al een vergunning aangevraagd voor het bouwplan.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.