GroenLinks: “Bedrijvenloket kan taken KvK overnemen”

Het Bedrijvenloket van de gemeente kan een aantal taken van de Kamer van Koophandel overnemen. Dat vindt GroenLinks Nijmegen. Het gaat dan vooral om laagdrempelige diensten, zoals het inschrijven van een nieuwe onderneming.

De Nijmeegse vestiging van de KvK sluit op 1 december zijn deuren. Ondernemers die vragen hebben of een nieuw bedrijf willen inschrijven moeten vanaf die datum naar Arnhem. GroenLinks vindt dat niet goed voor het ondernemersklimaat in Nijmegen en wil dat startende ondernemers hiervoor ook bij het Bedrijvenloket terecht kunnen.

Raadslid Jos Reinhoudt van GroenLinks: “Veel vragen aan de KvK kunnen via het digitale loket beantwoord worden, maar om je in te schrijven als ondernemer moet je je legitimeren. Dat moet ook in Nijmegen kunnen, zeker omdat steeds meer mensen in de stad starten als ZZP’er. Het Bedrijvenloket is daar een ideale plek voor. De ondernemer kan daar meteen informatie krijgen over bijvoorbeeld vergunningen voor reclameborden of over bouwplannen.”

GroenLinks heeft schriftelijke vragen gesteld en roept het college op om in overleg te gaan met de Kamer van Koophandel over het beleggen van de loketfunctie bij het Bedrijvenloket.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.