Groene Piet levert elektrisch speelgoed in

Op Pakjesavond krijgen veel kinderen nieuw elektrisch speelgoed van Sinterklaas. Het oude elektrische speelgoed verdwijnt vaak in de vuilnisbak. Jammer, want dan kan het niet gerecycled worden. Daarom roept recyclestichting Wecycle met Groene Piet iedereen op na Pakjesavond oud elektrisch speelgoed of andere afgedankte elektrische apparaten in te leveren bij de milieustraat van de gemeente. 245 gemeenten doen mee met de inzamelcampagne.

Een nieuwe spelcomputer, walkietalkie of tablet staat hoog op de verlanglijstjes voor Sinterklaas. Deze cadeautjes vervangen vaak oud elektrisch speelgoed. Van al het  elektrisch speelgoed dat wordt afgedankt, wordt minder dan een kwart ingeleverd. Driekwart komt bij het gewone afval terecht, zo’n 1,5 miljoen kilo. Wecycle zamelt jaarlijks ongeveer een half miljoen kilo elektrisch speelgoed in.

Groene Piet
Groene Piet maakt kinderen bewust van het inleveren van oude elektrische apparaten voor recycling. Hij staat net als vorig jaar centraal in de tv-campagne van Wecycle rondom Sinterklaas. Ook is hij onderdeel van het educatieve materiaal voor basisscholen.  Hierin leert Groene Piet de leerlingen op speelse manier dat ze oud elektrisch speelgoed moeten inleveren voor recycling. Meer informatie over deze campagne staat op wecycle.nl/sint.

Sinterklaascampagne
De Sinterklaas campagne is een samenwerking tussen Wecycle en 245 gemeenten. Het doel is om het inleveren van elektrische apparaten en energiezuinige lampen bij milieustraat van de gemeente te stimuleren. De eerste 100 consumenten die vanaf 6 december oud elektrisch speelgoed, andere afgedankte elektrische apparaten of kapotte spaarlampen inleveren bij de milieustraat van een deelnemende gemeente, krijgen een Wecycle-sneeuwballenmaker cadeau. De eerste 500 inleveraars maken kans op een pakket van vier bioscoopkaarten.

Inleveren is belangrijk
Wecycle zorgt ervoor dat ingeleverde elektrische apparaten en spaarlampen optimaal worden gerecycled. Dat is belangrijk, want door recycling blijven grondstoffen behouden en hoeven er minder grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Ook komen de schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Consumenten kunnen elektrische apparaten en energiezuinige verlichting inleveren bij de milieustraat van de gemeente of in de winkel bij aankoop van een soortgelijk product. Daarnaast staan in ruim 1.000 winkels speciale Wecycle-inleverbakken waar consumenten zelf hun kleine elektrische apparaten en energiezuinige lampen in kunnen deponeren.

Over Wecycle
Wecycle is de stichting die de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en kapotte energiezuinige verlichting (e-waste) in Nederland organiseert. Daarnaast registreert Wecycle e-waste dat volgens de hoge kwaliteitsnormen wordt gerecycled. Wecycle is het collectieve systeem dat in opdracht van 1.600 producenten en importeurs zorgt voor verantwoorde inzameling, optimale recycling en rapportage aan overheid en samenleving. Wecycle laat ook onderzoeken uitvoeren en voert communicatiecampagnes. Wecycle werkt samen met gemeenten, kringloopbedrijven, installateurs, kinderboerderijen, winkels en consumenten. Meer informatie: wecycle.nl.

Wecycle Homepage

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.