Grenzeloos ontdekken en genieten tijdens de Landelijke Scoutiviteit

Van vrijdag 14 t/m zondag 16 september vond de Landelijke Scoutiviteit plaats op Labelterrein St. Walrick in Overasselt.

Rond 5 uur stapten de eerste deelnemers het terrein om een weekend lang te ontdekken en te genieten van alles wat scouting scouting maakt. Omstreeks 5 uur zetten de eerste deelnemers hun tentje op en eten een hapje in de huiskamertent. Ze ontmoetten hier oude bekenden en nieuwe vrienden. Om 21.00 wordt het weekend geopend met een pubquiz onder leiding van Tante Tebby. De winnaar verdwijnt met een grote pot snoep in de feesttent waar DJ’s Jeroen en Wesley spontaan hebben aangeboden wat plaatjes aan elkaar te draaien. De sfeer zit er dan al goed in.

Zaterdag en zondag beginnen de trainingen om 10.00 uur. Alle deelnemers hebben een dag- of dagdeeltraining gekozen. Door het ruime aanbod is er voor ieder wat wils. Of je nu roverscout of gevorderd leiding bent, bestuur of plus scout. Er is voor ieder wat wils. Om ook volwassen weer te laten genieten zoals kinderen dit doen, werd op zaterdagavond een spelencaroussel georganiseerd. Deelnemers konden onder andere vrijblijvend bumpervoetballen, cake versieren en mega twisteren. Aansluitend vond het gekke-hoedjes-feest plaats.

Ook voor de rustzoekers was plaats tijdens de Landelijke Scoutiviteit. Zo konden zij hun tentje op het stilteveld opzetten en gebruik maken van de mobiele sauna. Voor hen brandde elke avond een kampvuurtje waar ze in alle rust over de meest uiteenlopende dingen konden sparren.

Zondag om 16.00 sloten de trainingstenten hun deuren en ging iedereen naar de sluiting. Hier werden certificaten uitgereikt voor de keukenhelden die een complete rijsttafel voor 250 scouts hadden gemaakt. Trappelende trainers die twee dagen lang deelnemers hebben gemotiveerd. Power Productie de mannen waar je alles aan kunt vragen en zij regelen het. En natuurlijk de Enthousiaste deelnemers. Zonder hen zou er geen Landelijke Scoutiviteit mogelijk zijn.

Met een frietje in de hand en nog wat lekkers voor onderweg verlieten de deelnemers de Landelijke Scoutiviteit.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.