Gratis entree bij Natuurmuseum Nijmegen

Komende zondag 1 oktober draait wethouder Bert Velthuis rond 16.00 uur de deur op slot van Natuurmuseum Nijmegen. Daarmee komt na 40 jaar een eind aan de periode waarin een groep biologen en bevlogen vrijwilligers in de voormalige synagoge een museum draaiden om het publiek enthousiast te maken voor de natuur.

In de mini-expositie ’40 jaar Natuurmuseum Nijmegen’ kan het publiek nog een laatste blik werpen op de exposities en activiteiten die de afgelopen decennia werden georganiseerd. De mini-expositie is tot komende zondag te bewonderen.

Vele tentoonstellingen hebben in het Natuurmuseum gestaan. Enkele daarvan trokken ontzettend veel bezoekers. ‘Spannende Spinnen’ bijvoorbeeld, met levende spinnen en de tentoonstelling ‘Wouter Kabouter’ voor de kleintjes.

De meest uiteenlopende natuuronderwerpen zijn in de loop van de tijd voorbij gekomen. Bijvoorbeeld DNA in ‘Van DNA tot Zebra’, optisch bedrog in ‘Je weet niet wat je ziet’ en seks in ‘Seks en erotiek in het dierenrijk’. Ook thema’s als energiebesparing in ‘En wij zijn de tomaten’ en natuurontwikkeling in ‘Natuur in Uitvoering’ kwamen aan de orde.

Komende zondag, de laatste dag, is de entree gratis.

De Bastei

Dit najaar pakt men de spullen en verhuist het museum naar de nieuwe locatie aan de Waalkade. Samen met voormalig museum de Stratemakerstoren en andere partners, gaat men verder als ‘De Bastei’. Kijk voor meer informatie over dit nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie op de website van De Bastei.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.