Gouden jaren in de bibliotheek

Vroeger moest je naar de buren om te bellen en geld kwam nog niet uit de muur. Op 22 april brengt auteur Annegreet van Bergen, bekend van bestseller ‘Gouden jaren’, een avond vol verwondering óf een feest van herkenning in de Bibliotheek De Mariënburg.

Annegreet van Bergen vermaakt het publiek met herkenbare anekdotes en scherpe observaties over ‘vroeger’. De wekelijkse teil werd een dagelijkse douche, het papieren loonzakje een digitale bankrekening en de boterham met tevredenheid een broodje gezond. Vertrouwde beroepen verdwenen, nieuwe deden hun intrede.

De verhalen van Van Bergen schetsen de ongekende naoorlogse groei die ons leven op alle fronten heeft veranderd. Het boek werd in 2015 genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs en de NS Publieksprijs. Van Bergen studeerde in Amsterdam. Als journaliste schreef Van Bergen over economie in o.a. de Volkskrant en Elsevier. Ze verhuisde in 1999 naar Voorburg. Sinds 2005 woont zij in Zutphen en schrijft wekelijks een column in De Stentor, editie Zutphen/Lochem.

Locatie: Nijmegen, Bibliotheek De Mariënburg
Datum: vrijdag 22 april
Tijd: 20.00-22:00 uur
Kosten: Leden en studenten € 10,- | overige bezoekers € 12,50
Meer informatie: www.obgz.nl

Foto gemaakt door: Annaleen Louwes

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.