Goffertzicht dupe van gemeentelijk besluit, faillissement lijkt op komst

Nijmegen – Het supporterscafé van NEC, Goffertzicht, staat het water aan de lippen. De kroeg kreeg eind december van de burgemeester van Nijmegen te horen dat het zijn deuren een jaar moest sluiten. Burgemeester Bruls gaf als reden de aanhoudende ernstige verstoringen van de openbare orde en veiligheid in de omgeving van de kroeg. De vaste supportersschare van NEC die bij deze kroeg altijd samen kwam, was voor ‘Goffertzicht’  een belangrijke inkomstenbron. Na de sluiting van een jaar ziet het er naar uit dat de kroeg binnenkort failliet moet worden verklaard.

De eigenaar en zijn advocaat hebben voorgesteld de kroeg open te houden tot de rechtszaak, behalve bij thuiswedstrijden van NEC. De kroegeigenaar heeft nu helemaal geen inkomsten meer, en moet het café failliet verklaren als er geen mensen meer naar binnen mogen in de kroeg. Het voorstel van de advocaat aan het adres van de burgemeester werd echter afgewezen. De burgemeester houdt krampachtig vast aan het standpunt dat er een jaar lang absolute rust moet zijn rond ‘Goffertzicht’.

Supporters van NEC hebben inmiddels al geprotesteerd tegen de sluiting van de kroeg. De uitspraak omtrent de kroeg en vergunning daarvoor is over 2 weken.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.