Goffertpark wordt nog idyllischer

Vrijdag 1 april gaan kinderen van de NSV2 samen met wethouder Harriët Tiemens en initiatiefnemer Arjan Vernhout – in het kader van het programma Groen Verbindt – in het Goffertpark twee bloemenweides (idylles) inzaaien met wilde bloemenzaden. Het Goffertpark is wel groen, maar niet echt bloemrijk. Zeker nu er een prachtige bijenstal aan het Goffertpark is toegevoegd. Iedereen weet dat bijen en vlinders het moeilijk hebben, dat steden ‘verstenen’ en dat heel veel planten die zo belangrijk zijn voor vlinders en bijen steeds moeilijker te vinden zijn. Het omvormen van monotone gazons naar duurzame en nectarrijke bloemenweides kan de bijen helpen.

Een Idylle is een bloemrijke plek voor bij, vlinder en mens. De twee idylles beslaan samen zo’n 2.000 m2. De kamers worden verschillend ingezaaid en in het midden komt insectenhotel te staan. Idylle 2 wordt ingericht als een spiraal van bloemen. De spiraal wordt ingezaaid met een speciaal zaadmengsel en ook hier komt in de kern een insectenhotel te staan. Hiermee is het Goffertpark twee mooie, romantische plekken rijker.

Groen verbindt

Nijmegen staat bekend om haar groene uitstraling en omgeving met veel mogelijkheden tot wandelen en voor ommetjes. Dat willen ze verder versterken, zowel in als rondom de stad. Daarvoor ontwikkelen ze ‘groene linten’. Samen plannen maken en uitvoeren verbindt planten, dieren en ook mensen. De aanpak noemen ze ‘Groen Verbindt’. ‘Groen Verbindt’ betekent vooral ‘groen voor, van en door de stad’. ‘Groen Verbindt’ is geen nieuw project. Het loopt al langer en krijgt steeds meer zijn eigen vorm. Ze streven ernaar vele kleinere en grotere groenprojecten te realiseren.

Meer informatie op www.nijmegen.nl en www.nijmegenbloeit.nl.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.